„Hipoteka prošlosti“ otežava funkcionisanje Opštine Herceg Novi: U julu stiglo na naplatu...

„Hipoteka prošlosti“ otežava funkcionisanje Opštine Herceg Novi: U julu stiglo na naplatu preko 200.000 eura

35
Podijeli

Iz budžeta Opštine Herceg Novi biće plaćeno preko 200.000 eura, po osnovu pravosnažnih odluka, a kojih je bilo tri samo u proteklom mjesecu, julu. Na taj način, značajna sredstva iz kase lokalne uprave biće izdvojena za isplatu po pravnim sporovima koji su vođeni godinama unazad – navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika opštine.

Samo tokom jula mjeseca lokalnoj upravi su dostavljenje tri pravosnažne odluke. Prva se odnosi na radni spor sa bivšim radnikom Miloradom Šljivančaninom, kojem je Opština dužna da isplati oko 70.000 eura glavnog duga, zatezne kamate i troškova postupka. Dugom odlukom Opština se obavezuje da plati oko 30.000 eura na ime naknade za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju puta Meljine-Petijevići i troškova postupka. Po trećoj odluci Opština je dužna da isplati naknadu za faktičku eksproprijaciju, za oduzeto zemljište na kome je izgrađen pomoćni fudbalski teren u Igalu, sa kamatama i troškovima postupka, što se procjenjuje na oko 100.000 eura.

Picerija i restoran

S obzirom na visinu iznosa koja će po ovom osnovu biti isplaćena sa budžeta lokalne uprave, smatramo da je važno da građani Herceg Novog budu o tome informisani. Ovo su samo neki od sporova koji sada dobijaju sudske epiloge, a u proteklim godinama su pokrenuti protiv Opštine Herceg Novi, kao rezultat loših odluka i ugovora koji su sklapani u prethodnom periodu.

Važno je napomenuti da je, uprkos ovim isplatama koje otežavaju funkcionisanje lokalne uprave, trenutno finansijsko stanje Opštine Herceg Novi stabilno i sve obaveze se redovno izmiruju.

35 Komentari

 1. I PTICAMA NA GRANI JE POZNATO DA SE SVE GLAVNE ODLUKE I UGOVORI RADE U KABINETU PREDSJEDNIKA OPSTINE I DA ON PRVI AMINUJE STA TREBA DA SE RADI A SADA TO ISTO RADI VELIKI PRAVNIK NENAD I OBLIKUJE SVE PO ZAKONU A ZNA SE DA SU SVI NACELNICI SLUZBI SAMO IZVRSIOCI !!!!

 2. Svakom pametnom Novljaninu jasno je ko su ljudi koji cine sada vladajuću strukturu u gradu.
  Ko su doktori koji imaju zgrade na Toploj.
  Ko je polupismeni gradonačelnik.
  Ko će platiti danak ovih finansijskih penala.
  Jasno je i da Simonida ne dolazi na posao.
  Jasno je i da su neobrazovani pravnici smijurija Opštine kao institucije, a oni obrazovani politicki inertni jer su PAMETNI i zato nikad neće biti načelnici.
  Samo pametnom nije jasno jedno.
  Dokle ide beskrupuloznost pojedinaca i imaju li ijednog živog predka?
  Da ih opomene i kaže – dosta je, pa ovo je i tvoj grad!!

  30
  6
 3. Kako Vas nije sramota i stid da ovako pisete! Kada je počeo rat, pola Vas je nudilo Šljivu kuće i vile! Ponijeli ste sa sobom pasoše, albume i uspomene, a rekli ste dajte kome hoćete da tu živi, prevashodno oficiri JNA i policajci i oficiri iz policije. ŠLJIVO VAS JE SVE ZAŠTITIO A SAD LAJETE!!!!
  TREBA SVI DA SE STIDITE KADA KAZETE NESTO LOSE O OVOM VELIKOM COVEKU. SVAKA NJEMU CAST, IMA OBRAZ ZA RAZLIKU OD ONIH KOJI NEMAJU!!!

  2
  18
  • Da da i onim deportovanim je nudio kuće ali oko Vratnica. A
   Pa je dobio sa Bajcetom kuću Iva Andrica da je pretvore u cevabduinicu. A poslije u stambeno koliko se tamo snašao. ..I ne samo on no i ovi iz NS svi u zdravlje Dejana.

   15
   1
   • Nije Šljivo deportovanima nudio ništa nego je kao profesionalac radio po naredbi onoga koji i danas naređuje. Samo tada su za odstrel bili određeni jedni, a danas su drugi. Naredbodavac je isti, a i isti su podržavaoci naredbodavca među kojima je, očigledno, i Topla 2!

    4
    1
 4. Eto ti sad gdje će otići onih 300.000€ od North Star kompanije. Ima toga još u izobilju. Polako sve će se doznati svaki put kad se zbog nečega uplate novci na račun SO Herceg-Novi. Jedino je pogubno što niko ne završava u zatvor zbog “propusta” pa na taj način se kuraži i nadolazeće generacije da planiraju pljačku. Prvo je bilo sa uličnom rasvjetom koju je DRK podržao svojevremeno, sad ga kaobajagi neki Botovi žele natrag, eto sad i Šljivančanin, pa će poslije njega Stambeno Komunalno i tako redom dok narod ne uzme stvar u svoje ruke i motikama, dikelama i kosijerima rašćera …

  14
  1
 5. MOGU SAMO DA ZAVIDE GOSPODINU SLJIVANCANINU ON JE BOG! BRAVO ZA NJEGA, TO JE COVEK ZA PRESEDNIKA OPSTINE HERCEG NOVI!!! SLJIVO KRALJU JACI SI I OD SESELJA!!!

  3
  23
 6. Sve dok krivci ne pocnu ic u zatvor za nacinjenu stetu nema nama boljitka,ne placa opstina stetu nego gradjani zato se i ne dize prevelika prasina oko toga i ovo obavjestenje ima svrhu da se ubere koji politicki poen!

  51
 7. I kada je najčistija situacija, kada treba nešto da plate, odgovor službi u Opštini je uvijek isti: ,,Tužite nas”. Bez obzira koje su partije na vlasti. Posledica je plaćanje sudskih troškova i zatezna kamata. Ima li ko pametniji? Ima li uopšte koga doma?

  49
 8. Ovo sto se otkriva u Opstini nema kraja. Dura duze od TV sapunica ali TRAZILI STE- GLEDAJTE.
  PS.
  Postoji li neka materijalno-finansijska inspekcija koja ce prokontrolisati poslovanje opstinskih “strucnjaka”?

  37
  3
 9. Mogli ste komotno prepoloviti duguve koje ste sami napravili dok ste bili na vlasti pod drugim stranackim imenima preusmjeravaju’i stodine hiljada e koje neosnovano dajete crkvi.

  40
  3
 10. Jeste se prepali ds ce kasniti plata? To su vam najveci troskovi i najvaznija investicija. A ovo su vasi repovi tako da ne znam sto se javljate i brukate

  37
  6
 11. Za 70.000 dobi još jedan stan od Opštine,
  a prvi od Države koju ne priznaje.
  A osramoti i Crnu Goru i Herceg Novi, za sva vremena.

  83
  7
 12. Sljivancanin je bio dio vasega tima nekad a za sporove treba da odgovara ovlasceno lice koje je potpisalo stetan ugovor. Dok gog nije tako u budzetu cete uvijek imati troskove ove vrste.

  73
  3
 13. E sad da ja Vas malo priupitam.
  Kažete da su u ranijoj vlasti donošenje loše odluke i ugovori (doduše kod faktičke eskproprijacije i nije bilo odluke, zato se i zove faktička).
  A ipak ste odlučili da ne ispravite greške ranije vlasti, nego da idete na suđenja i nabijate sudske troškove.
  Radi li neko analizu ko i kako zastupa Opštinu u sudskim postupcima?
  Kakva je procedura za zaključenje ugovora?
  Ko pogleda ugovor prije nego što ga gradonačelnik potpiše i svojim potpisom garantuje da je zakonit i koristan za opštinu?
  Ko odlučuje kada će i za koji predmet Opština angažovati advokatski tim i time prećutno reći da njeni radnici nemaju dovoljno znanja i stručnosti?
  Imate Službu za praćenje propisa, a imate li službu za praćenje sudske prakse koja se objavljuje na portalu sudovi.me?
  Objavljujete ugovore koje opšina zaključi, a zašto ne i presude u sporovima koje vodi?
  Da li su svi dokumenti i akti predati arhivu u zgradi opštine ili je tačno da se najvazniji kriju po ormarima u kabinetu i okolnim prostorijama, pa zastupnicima opštine nije ni dostupna sva građa koju treba da koriste na sudu?

  71
  3
  • Evo ovi isti personalno, samo u okviru drugih partija (Katić-PZP-Demokrate, Bigović PZP-DF, Baždar PZP-URA, Danijela SNP-stari-SNP novi itd.).
   Zato se žalite sami sebi i Deju sa Obradom, a ne građanima.
   Građanima recite koliko ste para iz Budžeta i Turističke orgainzacije do sada uložili – dali u jednu vjersku zajednicu, ali pošteno…

   43
   3

Ostavite komentar

*

code