Hitan sastanak: Sve gradske službe angažovane u normalizaciji stanja u Novom

Hitan sastanak: Sve gradske službe angažovane u normalizaciji stanja u Novom

7685
12
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Opštini Herceg Novi jutros je održan hitan koordinacioni sastanak svih službi, na kojem je sagledana situacija nakon jučerašnjih snježnih mećava u zaleđu, praćenih jakim udarima vjetra i temperaturom do -10 stepeni.

nepogoda-060117-2– Radnici kompanije Fortis Mont su tokom jučerašnjeg dana čistili glavni pravac Kameno-Sitnica, dok je Komunalno stambeno preduzeće, zbog velikih snježnih nanosa, angažovalo dodatnu operativu, tj. dva podizvođača na radovima na čišćenju puteva – saopšteno je nakon sastanka.

Picerija i restoran

Zbog loše meteorološke situacije, juče je na pravcu Dugunja-Ubli bila zaglavljena jedna mašina za čišćenje sniježnih nanosa, zbog čega je nekoliko vozila bilo zarobljeno na tom putnom pravcu, te je dodatno angažovan podizvođač na raščišćavanju puteva.

nepogoda-060117-3– Važno je napomenuti i da su pripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom jučerašnjeg dana evakuisali sva lica koja su bila zarobljena u  vozilima. Tokom dana će, kao i juče, pojedine dionice biti zatvorene iz bezbjednosnih razloga i zbog čišćenja puteva, o čemu će građani biti obavješteni – dodaju iz press službe Opštine.

Među prioritetnim dionicima za čišćenje su put Kameno-Dugunja-Ubli, i na tom poslu su već danas angažovane dvije mašine, kao i sela Kameno i Mokrine kojima je zbog sniježnih nanosa sada otežan pristup. Značajni napori će biti uloženi kako bi sve dionice prema Vrbanju bile danas očišćene i prohodne za sva motorna vozila.

Poseban izazov predstavlja čišćenje pravca Kameno-Ubli, kao i od Kruševica do Vrbanja.

nepogoda-060117-1Djelovi podorjenskih sela, kao i poluostrvo Luštica su od juče bez napajanja električnom energijom, a ekipe Elektrodistribucije će tokom dana otkloniti kvarove.

Usljed olujnog vjetra došlo je i do obaranja drveća na više od 10 mjesta na teritoriji grada – Ulica Nikole Ljubibratića, Baošići, Kumbor, Srbina, Podi, Sutorina…

Na OŠ “Dašo Pavičić” pričinjena je veća materijalna šteta zbog udara olujnog vjetra. Procjenjuje se da je oko 400 kvadratnih metara krova oštećeno, zbog čega zaposleni preduzeća “Čistoća” rade na čišćenju Puta partizanskih majki.

Opština Herceg Novi apeluje na građane i goste da bez prijeke potrebe i zimske opreme ne idu u područje zaleđa grada. Iz Službe zaštite savjetuju da se, ako se građani nađu na tom području, ne udaljavaju od vozila i drugih lica, kao i da se izbjegavaju bilo kakvi planinski usponi.

12 Komentari

 1. Bjonda;
  “Jezik za zube” cesto ponavljana recenica Krlezinih austrougarskih podnarednika.
  Ne znam tvoje kvalifikacije ali za moju profesionalnost neko je drugi mijerodavan sigurno ne takvog vokabulara
  0  0
 2. Da vidim ko ima hrabrosti da pozove izvodjaca radova na skoli i da mu kaze da dodje i popravi krov o svom trosku jer je nije uradio posao kako treba.
  0  0
 3. Prvo Bjonda,ne”mlati”jer i ti si ovde prisutna i ti “kuckas”po tastaturi!Drugo drugu bi pesmu pjevala da živiš recimo na Kameno a moraš da stigneš na posao danas kod privatnika.Ocigledno si posao u državnoj firmi dobila na “plavu inTELEgenciju,pa glumišta “pamet”.A posto si pametna sredi tim ljudima koji su “ostali”gore,jednog Betme na da ih spusti u grad.
  0  0
 4. E jadnog li grada jadne li drzave, jadni smo totalno, padne malo snijega ili se pojavi malo leda cijeli grad blokiran. Kako gradovi kojima je snijeg kao dobar dan…kako oni funkcionisu, ovdje vazno kakve druge gluposti da opstinari rade umjesto da kupe jednu pravu barem masinu za snijeg, da nabave kemikaliju protiv leda na putu (ne pijesak i so) nego bas kemikalija koja nije otrovna za ljude. Nizasta sposoban grad nije,….da hitan sastanak…da popiju koju kafu zajedno
  0  0
 5. Djanalebarosi,veoma ste interesantni sa svojim komentarima.Da li ste ikada bili u situaciji da nesto uradite ili ste pored peci i kompjutera samo spremni da cinicno komentarisete svaku situaciju.Bas bih voljela da znam vase reference mnogo bi nam rekle o vama.Zato jezik za zube i nastavite da igrate igrice na telefonu.Za vas je to stvarni zivot pai ostanite u njemu.
  0  0
 6. Hitan sastanak ce rjesiti sveopstu nesposobnost vjerovatno. Sve sami partijski kadrovi na funkcijama, bez i jedne kompletne licnosti u Opstini koja bi nesto korisno i pametno mogla da ucini za grad. I onda se nesto cudimo. Samo se bave sami sobom. Funkcijama, koeficijentima, radnim mjestima… Realno, oni nigdje drugo nego u ovakvoj Opstini i ne bi mogli da rade. Dobar dio njih.
  0  0
 7. Pa zasto su se hvalili na Skupstini o silnim ulaganjima u Komunalno kad nisu u stanju sami da rijese probleme.Sta bi radile siromasne opstine na sijeveru da imaju takvu komunalnu sluzbu.Koliko ce da kosta angazovanje privatnika
  0  0

Ostavite komentar

*

code