Hoće li Herceg Novi proći bez restrikcija vode?

Hoće li Herceg Novi proći bez restrikcija vode?

2937
8
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_12Restriktivno snabdijevanje vodom možda će ove turističke sezone mimoići Herceg Novi, ukoliko u maju, umjesto u junu Trebinjci obave redovni godišnji remont hidrotunela HE Trebišnjica. Kako nam je potvrdila direktorica hercegnovskog „Vodovoda i kanalizacije“ d.o.o. Jelena Đaković, do petka bi trebalo da dobiju zvaničnu informaciju iz HE Trebišnjica kada će biti obavljeno čišćenje sistema. Nakon toga će se u novskom Vodovodu pozabaviti  organizacijom vodosnabdijevanja grada.

Đaković ističe da je olakšavajuća okolnost to što će ovaj posao, u dogovoru s Trebinjcima, biti obavljen prije sezone, pa se ne očekuju rigorozne restrikcije, kao prošle godine u junu. Osim toga, ukoliko se iz HE na Trebišnjici odluče na čišćenje hidrotunela početkom maja, moguće je da restrikcija i ne bude:

Picerija i restoran

Nivo Opačice trenutno je dosta dobar, preuzimaćemo ponovo vodu iz Regionalnog vodovoda, kao i iz Konavala, tako da ne mora da znači da će restrikcija biti.

Predstavnici Vodovoda su prije dvadesetak dana bili u Trebinju i dogovor koji su tada postigli mogao bi da relaksira sve, mada zvaničnu informaciju tek očekuju:

– Remonti postrojenja i agregata, koji su obavljeni prošle godine, u trajanju od dva puta po dvadeset dana, bili su u HE Dubrovnik i neće ih biti ove godine. Ovdje je riječ o uobičajenom čišćenju tunela u HE Trebišnjica koje se radi svake godine  – podsjetila  je Đaković.

Inače, početkom marta u Ministarstvu održivog razvoja i turizma potpisan je ugovor sa izvođačem radova I faze spajanja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja. U I fazi radiće se rekonstrukcija starog cjevovoda na području tivatske opštine, u dužini od 720 m. Za nju je Regionalni vodovod obezbijedio 300 hiljada eura  iz sopstvenih sredstava, budući da nijesu uspjeli da se dogovore sa kompanijom Azmont oko plaćanja naknade za izgradnju regionalnog vodovoda, saopštio je ranije za naš radio direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić. Postavljanje nova 3 km cjevovoda na potezu od Tivta do ulaza u Boku, gdje on nedostaje, predstavlja II fazu projekta spajanja Herceg Novog na regionalni cjevovod.

8 Komentari

  1. Ako to ne rijesite onda ste gori od ovih prije.Ne samo to javna gradilista treba konzervirati zakljucno sa 15maj.Evo vam francuzi vec u bijelu a mi jos kopamo
    0    0
  2. Treba reći da vrijeme čišćenja ne zavisi od dobre volje ljudi u Trebinju, nego od vodostaja jezera, koji mora biti nizak, da bi se moglo čistiti. Da smo se na vrijeme povezali na Regionalni, ne bi bilo ovih problema.
    0    0

Ostavite komentar

*

code