Hoće li parking bivšeg hotela „Igalo“, sa 200 mjesta, biti otvoren do...

Hoće li parking bivšeg hotela „Igalo“, sa 200 mjesta, biti otvoren do sezone?

2915
14
Podijeli

parking hotela igalo 210416U susret ljetu sve je izraženiji nedostatak parkinga, a sudbina velikog parkirališta za 200 auta ispred starog hotela Igalo i dalje je neizvjesna. Radio Jadran zatražio je odgovore na više adresa, budući da je, kako saznajemo, iza svega problem restitucije zemljišta. Postoje intencije da se parking da u zakup, kao što je urađeno sa parkingom na mjestu bivšeg hotela Tamaris.

Parking je 13. oktobra prošle godine „zapečatila“ Komunalna policija, zabranivši naplatu parkiranja, jer AD „Vektra Boka” u stečaju, nije imala odobrenje za to, saopštio je tada koordinator Komunalne policije, Ilija Peulić.

Picerija i restoran

Stečajni upravnik Vektra Boke, Sreten Mrvaljević u ovom trenutku nema nikakve informacije o mogućim problemima sa restitucijom i zakupom parkinga. Sa druge strane, Opština Herceg Novi je veoma zainteresovana i prati situaciju u vezi sa ovim parking prostorom, prepoznajući značaj koji to parkiralište ima tokom ljetnje turističke sezone u Igalu, saopšteno nam je iz lokalne uprave.

„Parking je u svojini “Vektra Boke”, koja je u stečaju. Očekuje se da u narednih nekoliko dana to preduzeće izađe iz stečaja, pa će tada i pitanje funkcionisanja parkinga biti rješavano“, kazali su kratko u Opštini.

parking hotela igalo 210416 2Ukoliko se ovaj problem ne riješi do početka glavne turističke sezone, biće to 200 mjesta manje za parkiranje u centru Igala. Uz to, još uvijek se ne zna ni gdje će i kada biti postavljena montažna garaža sa glavne autobuske stanice, koja trenutno „čami“ u Servisnoj zoni, od sredine jula prošle godine.

„Montažna garaža koja je izmještena sa glavne autobuske stanice biće postavljena po utvrđivanju odgovarajuće lokacije na kojoj će biti funkcionalna i rentabilna, to jest nakon iznalaženja atraktivne lokacije sa urednim svojinsko pravnim odnosima“, navelii  su iz Opštine.

Inače, preduzeće Parking servis će tokom sezone raspolagati sa preko 800 parking mjesta – opštih i posebnih. Takođe, na raspolaganju građanima i turistima biće, kao i ranijih godina, aktivni privatni parkinzi. Cijena parkinga u crvenoj zoni sada je 0,60 eura po satu, a u žutoj zoni i na posebnim parkiralištima Parking servisa 0,40 eura po satu. Ljetnje cijene parkiranja primjenjivaće se  od 1. juna do 1. oktobra. U tom periodu cijena parkinga u crvenoj zoni će iznositi 0,80 eura po satu, a u žutoj zoni i na posebnim parkiralištima 0,50 eura po satu.

14 Komentari

 1. Ovi iz opštine, da imaju imalo mozga u glavi, vratili bi montažnu garažu na plato preko puta autobuske stanice (tamo gde je bila dugi niz godina i prihodovala tokom preko cijele godine).
  Nego, sramota ih zbog glupe i ishitrene odluke o uklanjanju, pa sada bolje neka garaža trune u servisnoj zoni nego da donosi pare u opštinski budžet.
  0  0
 2. Dovoljno je parkinga u Novi…ili vi ljudi ocekujete nesto od turisticke sezone a nemamo vode,puta,hotela,ljubaznosti,gostoljubivosti….itd.
  0  0
 3. Neka uklone rampe,naplacuju parking i neka sav prihod ode za lijecenje naseg sugradjanina Stevana. Taj parking moze da zaradi sav potreban novac za lijecenje!!! Ionako je rupa…puna ili prazna automobila svejedno je…neka bar bude od koristi!!!!
  0  0
 4. Bolje pitajte stecajnog upravnika za koju cinenu je prosle godine izdao parking Niksicanima?Za tepsiju ribe,bez javne licitacije,a zna se da je taj parking rudnik para u ljetnem periodu
  0  0
 5. Stvarno kao da smo senilni pa parkin gdje je Tamaris je istog vlasnika kao i hotela Igalo sami vi nesmijete da dirate Niksicane.A da je zakona i reda nema veze ciji je neka zaradjuje ko god hoce ali parking se mora urediti,betonirati,obiljeziti.Isto kao sto ostale djelatnosti nemozete obavljati bez osnovnih tehnickih uslova tako i oni za parking bi trebali da ih ispune.Ako hoces da zaradis,moras i da ulozis,a ako nemas da ulozis onda ne radis.tako da mi nije jasno ko je dopustio onako neuredjen parking na Igalu.Bez uvrede mislim da ovako neuredjenog parkinga u centru nema nigdje na svjetu,sramota me kad ljudima objasnjavam gdje mogu da ostave kola!
  0  0
 6. Cekajte, a zemljiste Tamarisa nije u vlasnistu Vektra Boke, i tamo moze parking je li? Pa je li vi mislite da su Novljani coravi ili ludi pa da ne znaju o cemu se radi?
  Dalje, navedite mi 1 grad u CG, ex Yu, Evropi dje postoji privatni parking? To je cist udarac Parking servisu i Opstini.
  Uostalom, famozni PS nema dozvolu od urbanizma za parking mjesta kod 2 lava u Novome i u Orjenskom bataljonu.
  0  0
 7. Sad treba Vektra da makne rampe i da ne naplacuje parking jer nema odobrenje a ujedno da ne brani nikom da se parkira. Direktan samar Opstini a ujedno i parking servisu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code