HOĆE LI NOVI ZAKUPAC HOTELA I RESTORANA SPORTSKOG CENTRA U IGALU OPRAVDATI...

HOĆE LI NOVI ZAKUPAC HOTELA I RESTORANA SPORTSKOG CENTRA U IGALU OPRAVDATI 8 MILIONA?

0
Podijeli

hotel_sportski_centarUgovor o zakupu hotela i restorana Sportskog centra u Igalu, sa drugorangiranom firmom na tenderu, međunarodnom građevinsko-razvojnoj korporaciji d.o.o Herceg Novi, vlasnika Jurija Dolguljeva, počeo je juče.
Zakup objekata je na deset godina, a mjesečna zakupnina iznosi 4.000 eura. Bankarska garancija za ovaj posao iznosi 24.000 eura.
Dolguljev u narednih deset godina treba da uloži 250.000 eura.
Ugovor sa prvorangiranom firmom „Sport turs” d.o.o iz Kotora raskinut je krajem januara, jer nisu ispunili uslove. Nakon tri neuspjela tendera iz lokalne uprave su u septembru prošle godine objavili da je to bio najpovoljniji ponuđač.
Direktor Savo Morović kaže da novi zakupac ima dobre kontakte na tržištu Rusije, kao i da će to biti od velikog značaja za daljnje poslovanje Sportskog centra. Dio sredstava od zakupa usmjeriće u obnavljanje i radove koji su neophodni.
– Tek onda bi ovaj Sportski centar opravdao 8 milona eura koliko je uloženo u njegovu gradnju. Hotel i restoran su funkcionalna cijelina Sportskog centra, ali zbog ekonomske situacije bolje da imamo kvalitetnog partnera – smatra Morović.
Objekat sportskog hotela ima 35 smještajnih jedinica raspoređenih na tri etaže ukupne površine 1000 m2, dok restoran sa kuhinjom zahvata površinu od 500m2. Sportski centar, je u prilično lošem stanju. Pod u dvorani je oštećen, toplotne pumpe su neispravne, pa nije moguće ni grijanje niti hlađenje. Krov propušta, akustika nije urađena kako treba, a ispod otvorenih terena je koloplet električnih i vodovodnih instalacija. Prošle godine je adaptiran najoštećeniji dio poda, a to je oko 160 m kvadratnih. Za postavljanje nove podne obloge u dvorani potrebno je još 200 hiljada eura.
Morović loše stanje objekta pravda i time što u vrijeme ligaških takmičenja nije moguće raditi popravke, zato očekuje prihode od otvorenog sport-bara.
Sportski centar Igalo od sjutra će biti borilački centar Balkana. Od 16. do 18. marta tu će se okupiti 1.000 takmičara iz 13 zemalja na 15. karate prvenstvu za seniore i 17. za juniore. Balkansko karate prvenstvo organizuje crnogorski Karate savez.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code