Holanđani ocijenili: Crna Gora lijepa kao bajka, Novi najljepši grad na primorju

Holanđani ocijenili: Crna Gora lijepa kao bajka, Novi najljepši grad na primorju

9
Podijeli

U holandskom magazinu Waterkampioen, jednom od najstarijih i najčitanijih časopisa o rekreaciji, turizmu, saobraćaju, transportu i životnoj sredini u Holandiji, objavljen je članak o Bokokotorskom zalivu, na osam stranica.

Članak je rezultat posjete novinarske ekipe koja je u posjeti Crnoj Gori boravila do 11. do 19. maja ove godine. Posjetu je organizovala Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa lokalnim TO Budve, Kotora, Tivta i Herceg Novog.

Picerija i restoran

U članku, autor opisuje svoja iskustva prilikom krstarenja jedrilicom kroz Boku Kotorsku i duž Crnogorskog primorja, ukazujući na to da je Crna Gora zemlja koja se sve više razvija u poznatu turističku destinaciju – “nebrušeni dijamant”.

Obilazak autor započinje u Kotoru, nastavljajući preko Perasta, ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe do marine Porto Montenegro, koju karakteriše veoma luksuznom, a uslugu izvanrednom, navodeći da je zbog izvanrednog položaja, ova luka postala mnogo popularna – ne samo za megajahte, već i za manje brodove i jedrilice.

Jedrilicom nastavlja put prema Herceg Novom, koji opisuje kao možda najljepše mjesto na Crnogorskom primorju. Na putu prema otvorenom moru, jedrilica prolazi pored ostrva Mamula, Plave špilje, nakon čega posjećuje Budvu, jedno od najstarijih mjesta na Jadranu.

U članku se kao najljepša ostrva gdje se može usidriti preporučuju ostrva Katić i Sveta Nedjelja kod Petrovca. Takođe, preporučuje se posjeta gradskim zidinama u Kotoru koje pružaju divan pogled na Boku, te kafa u hotelu Aurora, rekonstruisanoj željezničkoj stanici. Posebna preporuka se odnosi na posjetu Vili Galeb u Herceg Novom, bivšu rezidenciju Maršala Tita.

U članku se zaključuje da je Crna Gora lijepa kao bajka.

9 Komentari

 1. Bio sam neku noć od Igala do Skvera,nema seljačke muzike,stvarno raj.Dajte da probamo sledeću godinu sa kontrolom deecibela.Kažnjavajte ko krši zakon.Za pet godina imaćemo dobre goste a sa muzikom i ludilom u restoranima,ovdje samo mogu doći oni koji nemaju gdje drugo!!! ovo je dobronamjeran savjet ! Ovako više ne ide !

  22
  2
  • Simo, ti si veci seljak od svih seljaka na svetu!!!! O kojoj seljackoj muzici ti pricas??!!! Dok se slusala ta muzika i Bog je pomagao, sad ste svi (cast izuzetcima) odjednom postali moderni. Ma vidi molim te, mislim ds ti opanak viri iz d….., a ovamo si ti kao neki tobož moderan g-din. Ajde bezi molim te!!!

   1
   10
  • a onaj koji ne razumije razliku između prirodnog raja i privrednog i društvenog pakla, ne treba da se liječi, već da se školuje i edukuje.

   14
   5
 2. Crna Gora jeste bajka,to znaju svi osim nas koji smo učaureni,nezreli,ograničeni,bolesni.Crna Gora je raj,ko je zalutao hitno ga treba liječiti ili izbaciti.

  11
  10

Ostavite komentar

*

code