Hotel Adria uskoro u sklopu Sportskog Centra

Hotel Adria uskoro u sklopu Sportskog Centra

6
Podijeli

Prijedog sporazumnog raskida ugovora sa bivšim ruskim zakupcem hotela i restorana Adria u Sportskom centru Igalo skoro je pripremljen. Angažovan je vještak i obavljena je procjena imovine, odnosno onoga što je investitor uložio u opremanje i hotela i restorana, kazao je Radiju Jadran, predsjednik Opštine, Stevan Katić.

– Procijenjena vrijednost je oko 90 hiljada eura. Neizmirene ugovorne obaveze zakupca su do sada već 58 hiljada eura, naveo je on.

Picerija i restoran

Uz to, tu su i računi za struju iz 2015. i 2016. koje je umjesto investitora plaćala Opština, a koji iznose oko 30 hiljada eura:

– Iznos duga je ekvivalentan iznosu njegovih neizmirenih obaveza. Planiramo opremu koju je kupio da kompenzujemo u stanju u kakvom je, jer su hotel i restoran sa tom opremom dobro očuvani. Hotel bi nastavio da funkcioniše sa restoranom, naveo je dalje Katić.

Podsjetićemo da ruski investitor skoro godinu nije izmirivao obaveze zakupa, na što je obavezan Ugovorom iz 2012.godine. U te godine, nakon dva neuspješna, Opština je sklopila novi Ugovor o desetogodišnjem zakupu sa ruskom građevinsko-razvojnom korporacijom, koja je opremila 35 dvokreventih soba i restoran kapaciteta 200 sjedišta. Nekoliko godina kasnije, pokazalo se da to nije nije bilo najbolje rješenje.

6 Komentari

 1. Tekuca ulaganja zakupca u zakupodavcevu imovinu ostaju zakupodavcu (vlasniku), jer ovdje postoji ugovor o dugorocnom zakupu. Dakle, “prebijaju” imaginarni, nepostojeci, dug, po osnovu navodnog ulaganja, sa postojećim, realnim, dugom, po osnovu neplaćene kirije.

  8
  3
 2. Opstina nije duzna duzni su poreski obveznici herceg novog opstina je drzava za sebe njihova funkcija je i onako da sami sebe izdrzavaju. Cini mi se da bi nekad bolje bilo da nema ovih opstinara zivot bi sam se reguliso ovako glume privid da nesto rade a u sustini przna ljustura.

  11
  7
 3. Još je interesantnije da je bas Katić dok je bio u prethodnoj vlasti potpredsednik doveo ovog investitora , a sada ga bas on ispraća iz hotela sa ogromnim dugom od preko 100.000 koji se kompenzuje raspalom opremom koju jedino mogu na smeće ponijeti… Naprijed kravate! Naprijed Aleksa!

  25
  7
 4. Vrlo zgodno. Procjenjeno je da su ostavili inventara taman koliko su ostali dužni para opštini. Bilo bi veoma interesantno pogledati taj zapisnik “vještaka” i vidjeti koliko je opština oštećena a o čemu se ćuti. Interesantno je i koliko sličnih stvari prođe a da se niko ništa ne zapita.

  20
  6

Ostavite komentar

*

code