HOTEL “CENTAR” IGALO UVEĆAO DOBIT ZA 2,5 ODSTO

HOTEL “CENTAR” IGALO UVEĆAO DOBIT ZA 2,5 ODSTO

168
0
Podijeli

Dok se uveliko priprema za opsežnu rekonstrukciju, vrijednu 4 miliona eura, hotel Centar za odmor rekreaciju i liječenje Igalo završio je treći kvartal sa dobitkom od 254 hiljade eura.

To je, prema izvještaju Komisije za hartije od vrijednosti, 2,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.
Poslovni prihodi preduzeća su na kraju septembra iznosili 1,79 miliona EUR i bili su 7,1 odsto veći nego u uporednom periodu. Poslovni rashodi su na kraju trećeg tromjesečja porasli 7,9 odsto na 1,54 miliona eura.
Vlada se krajem aprila odlučila na raskid privatizacionog ugovora za Centar Igalo, zbog neispunjavanja investicionih obaveza. Nakon toga, iz tivatskog HTP Primorje, u čijem je vlasništvu je 80,96 odsto akcija Centra Igalo, saopštili su da su spremni da u najkraćem roku otpočnu sa realizacijom ugovorenih investicionih aktivnosti.
Sačinjen je aneks ugovora po kome bi u Centar Igalo trebalo da bude investirano četiri miliona eura, a kategorija hotela podignuta na 4 zvjezdice. Tako će umjesto raskida ugovora zbog neriješenih vlasničkih odnosa, investitor, tivatski konzorcijum “Primorje hotels&restorants” do kraja 2015. godine zdanju iz 60-ih godina dati novo ruho. Hotel će imati 216, uglavnom dvokrevetnih soba, kao i 28 apartmana, novu kuhinju, recepciju, terase na ravnim krovovima sa zelenilom, rehabilitacioni blok i spa, a do 2015. godine biće obnovljena i plaža.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code