Hotel Lighthouse dobitnik prvog Travelife Gold sertifikata u Crnoj Gori

Hotel Lighthouse dobitnik prvog Travelife Gold sertifikata u Crnoj Gori

2227
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U okviru programa unapređenja poslovanja, hotelu Lighthouse iz Herceg Novog dodijeljen je prvi ,,Travelife Gold” sertifikat – značajna potvrda za primjenu standarda održivosti u turističkom poslovanju.

Kako je saopšteno iz UNDP (United Nations Development Programme) sertifikat, prvi tog tipa u Crnoj Gori hotelu je dodijeljen nakon provjere usaglašenosti 163 kriterijuma u oblasti zaštite životne sredine, upravljanja energijom i vodnim resursima, pravilnog korišćenja hemikalija i ograničavanja stvaranja otpada. Travelife sertifikacija podrazumijeva i poštovanje ljudskih prava, odnosno prava zaposlenih, kao i saradnju sa lokalnom zajednicom. Sertifikat je dodijeljen na period od dvije godine, nakon čega slijedi re-sertifikacija.

Picerija i restoran

Travelife je međunarodno prepoznata sertifikaciona šema, u koju je uključeno više od 1.400 smještajnih objekata širom svijeta. Vodeći svjetski tur-operatori kao što su TUI Travel, Thomas Cook, Virgin Holidays, Kuoni, Neckermann zahtijevaju posjedovanje međunarodnog sertifikata poput ,,Travelife” za smještajne objekte sa kojima sarađuju na nekoj destinaciji.

Travelife sertifikovani hoteli od grupacije dobijaju i marketinšku podršku na globalnim mrežama, kao što su booking.com i Expedia.

Projekat ,,Razvoj niskokarbonskog turizma” koji realizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i UNDP, uz podršku Nacionalne turističke organizicije Crne Gore, podržava uvođenje međunarodnih sertifikata ,,Ekološki znak” EU i ,,Travelife” za hotele i apartmane. Sertifikovani hoteli privlače ekološki obrazovane goste koji brinu o zaštiti životne sredine.

Sertifikovani odnosno zeleni hoteli  tako, osim što smanjuju troškove poslovanja, mogu poslovati cijele godine i povećati konkurentnost.

Sve više turista obraća pažnju na izbor svog smještaja i restorana s obzirom na ekološke kategorije. Eko-sertifikacione šeme omogućavaju uspješno pozicioniranje na tržištu turizma i široko su  ih prepoznali turisti.

Pojekat ,,Razvoj niskokarbonskog turizma’’ pruža podršku svim zainteresovanim hotelijerima kroz obuku ili angažovanje ovlašćenih revizora za dodjelu sertifikata, kao i kroz učešće u troškovima sertifikacije i podršku promociji sertifikovanih turističkih objekata, u saradnji sa nacionalnim i lokalnim institucijama. Funkcionalna sertifikaciona šema pruža marketinške prednosti, smanjuje operativne troškove i povećava performanse u smislu zaštite životne sredine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code