Hotelijeri se ne žale, sezona solidna

Hotelijeri se ne žale, sezona solidna

2081
0
Podijeli

Novski hotelijeri, čija zdanja imaju od 100 do 400 kreveta, imaju razloga za zadovoljstvo. Popunjenost hotela kreće se između 80-90%, a pored gostiju iz regiona, najbrojniji su Rusi i Njemci, ali i gosti iz Skandinavije.

hotel riviera bazenU Club Hotelu Riviera u Njivicama očekivali su, ipak, bolju sezonu i popunjenost, slušajući predsezonske najave da će ovo biti udarna „žetva“. U hotelu boravi oko 300 gostiju, uglavnom Francuza, Njemaca, Rusa i Kanađana. Bolju popunjenost očekuju narednih dana. Cijenovnu politiku „jačih“ cijena, nijesu mijenjali ovog ljeta, pa tako za noćenje u ovom hotelu, sa doručkom, u zavisnosti od vrste smještaja, treba izdvojiti od 120 – 220 eura po sobi.

Picerija i restoran

images_slike_gradovi_hn_objekti_palmon_bay_pbMenadžment hotela Palmon Bay u Igalu više je nego zadovoljan ovogodišnjom sezonom, jer, popunjenost je 90% i u hotelu odmara skoro 400 gostiju. Pored onih iz regiona, za ljetovanje u Palmon Bay-u odlučili su se uglavnom turisti iz Zapadne Evrope. Direktorica hotela Jelena Đurašković kazala nam je da su najave dobre i za predstojeći period te da se hotel neće zatvarati ni ove zime. Za noćenje sa doručkom u ovom hotelu sa 4 zvjezdice, u zavisnosti od vrste smještajnog kapaciteta, treba izdvojiti od 50 – 120 eura.

images_slike_gradovi_hn_objekti_hunguest_hotels_sun_resort_rjU mađarskom Hunguest hotel Sun Resortu na Toploj sezona je na prošlogodišnjem nivou, a u hotelu borave 502 gosta. Riječ je uglavnom o individualcima iz Srbije, Mađarske, Njemačke i skandinavskih zemalja. Nakon glavne turističke, u hotelu od septembra uobičajeno kreće sezona seminara i skupova. Planirano je  da radi do 1. novembra. Mada, to će zavisiti od vremenskih uslova i rezervacija, kazali su nam u menadžmentu.

hotel delfin 5Kad je riječ o hotelu Delfin i novom hotelu Park u Bijeloj, kompanije Carine, vlasnik Čedo Popović svakako ima razloga za zadovoljstvo. Kako nam je kazao prije par dana, hotel Delfin ispunjen je do posljednjeg mjesta, sa oko 400 gostiju, Francuza, dok je u novom, hotelu Park smješteno nešto više od 100 njemačkih turista, koji su bukirali smještaj dok je hotel još bio u izgradnji. Veoma optimistične najave su za postsezonu, jer se čak i u septembru i oktobru u ova dva hotelsa zdanja očekuje između 900 i 1000 gostiju.

images_slike_gradovi_hn_objekti_hotel_light_houseKad je riječ o hotelu Lighthouse u Igalu, posjeta u junu bila je slabija za nekih 5% u odnosu na isti period prošle godine, međutim tokom jula i prema najavama za avgust sezona će biti na prošlogodišnjem nivou, kazao nam je direktor prodaje i marketinga u ovom hotelu, Jovan Mićunović. On navodi da je popunjenost sada oko 95%, a posjeta na dnevnom nivou varira između 280 – 310 gostiju:

“Mi smo ove godine imali značajno manji broj gostiju iz Rusije, što je cjenovno znatno lošije po nas. Broj noćenja ostao je na prošlogodišnjem nivou, ali cijena koju smo postigli sa domaćim gostima je znatno niža, što je uslovilo manji pad u poslovanju”, kazao je Mićunović.

U Lighthouse-u trenutno borave gosti iz Srbije, Bosne, grupa Francuza, kao i sportisti iz Australije i Novog Zelanda, mada su najbrojniji  ruski turisti. Hotel će raditi i ove zime, jer, ono što ih motiviše jeste da je svaka zimska sezona za nekoliko procenata bolja nego prethodna:

– Takođe je bolja iskorišćenost sporstkih terena od januara do marta. Kako sada stvari stoje, najave za septembar i oktobar su dobre, pa vjerujemo da će posjećenost biti na većem nivou u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je on.

Za noćenje sa doručkom u ovom hotelu potrebno je izdvojiti od 39 – 52 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code