HOTELSKO KUPALIŠTE „DELFINA“ POSTALO JAVNO

HOTELSKO KUPALIŠTE „DELFINA“ POSTALO JAVNO

111
0
Podijeli

Spor oko gazdovanja plažom ispod hotela “Delfin”, koja je bila u dugoročnom zakupu tog hotela, a onda u čekanju produžetka ugovora iz „Morskog dobra” bila „na udaru” turističke inspekcije, koja je odnijela sav skupi mobilijar, dobio je kakav takav epilog.

Njeno održavanje i uređivanje preuzelo je JP za upravljanje morskim dobrom, pa se kuplaište sada tretira kao javno, potvdio je našem radiju vlasnik kompanije “Carine”, Čedo Popović.
Toj kompaniji, u okviru koje posluje hotel „Delfin” sa 4 zvjezdice u Bijeloj, još nije stigao nikakav odgovor na nekoliko zahtjeva i apela da se produži ugovor o zakupu plaže koji je istekao u aprilu, a za što su iz „Delfina” uredno podnijeli zahtjev još u februaru.
“Morsko dobro sada uređuje plažu i odgovara za nju, jer se tretira kao javno kupalište, mada je to u suštini i bilo.Uvijek su plažu mogli koristiti, pored naših gostiju i drugi. Sa te strane nemamo problem sa Morskim dobrom, ali od inspekcije se i dalje niko ne oglašava i nikakvu informaciju nemam šta nam je sa mobilijarom i kada će nam biti vraćen”, pojašnjava Popović.
Incident na plaži kada je uz asistenciju policije uklanjan mobilijar ostavio je ružan utisak i „suvenir” koji će ponijeti mnogi sa ljetovanja, a francuski tur operator sa kojim „Delfin ima višemjesečni ugovor za sada nije pokrenuo penale protiv hotela.

Picerija i restoran

POČINJE GRADNJA NOVOG HOTELA

Popović nastavlja da ulaže u turizam Bijele i Herceg Novog. Kako je i ranije najavio, njegova kompanija priprema teren za izgradnju novog hotela u Bijeloj, na mjestu bivšeg hotela “Park”. Čim počne građevinska sezona 1. septembra počeće i posao. Sada je lokacija oivičena zaštitnom ogradom:
“Čekamo 1. septembar kad počinje sezona građevinskih radova da prvo izvadimo stare temelje koje nijesmo stigli kada smo rušili hotel. Sve kreće kako smo i najavili, početkom sljedećeg mjeseca”, uvjerava Popović.
Stari hotel “Park” srušen je početkom jula, a na njegovom mjestu kompanija “Carine”, trebalo bi do maja sljedeće godine da izgradi novi hotel sa 4 zvjezdice i 225 soba.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code