Hrvati i Italijani pobjednici Svjetskog šampionata u ribolovu iz broda, Crna Gora...

Hrvati i Italijani pobjednici Svjetskog šampionata u ribolovu iz broda, Crna Gora treća

772
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

svjetsko-prvenstvo-ribolov-tivat-270916-1Proglašenjem pobjednika i dodjelom priznanja u Tivtu je, nakon tri takmičarska dana, okončan 16. Svjetski šampionat u ribolovu iz broda za juniore, kao i 52. Svetski šampionat u ribolovu iz broda za seniore. Učestvovalo je 96 takmičara iz 12 zemalja.

Juniorska repreznetacija Crne Gore osvajanjem bronzane medalje u ekipnoj i pojednačnoj konkurenciji ostvarila je najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima. Titlula Svjetskog juniorskog prvaka pripala je ekipi Hrvatske sa 3 plasmanska boda, srebrnu medalju osvojila je Italija sa 7, dok je naša reprezentacija sa 8 plasmanskih bodova zauzela treće mjesto.

Picerija i restoran

Pojedinačno svjetski prvak za 2016. godinu postao je Luka Grendiček iz Hrvatske sa 8 plasmanskih bodova, srebrna medalja pripala je Lorenzo Arnoneu iz Italije sa 10, a bronzana našem reprezentativcu Aleksandru Milosavljeviću sa 13 plasmanskih bodova.

Reprezentacija Crne Gore nastupala je u sastavu Aleksandar Milosavljević, Miloš Dašić, Dragan Vasiljević, Miloš Ivanović, Bojan Zurovac i Krsto Dragojlović.

Svjetski prvak za 2016. godinu na 52. Svejtskom šampionatu u ribolovi iz broda za seniore postala je reprezentacija Italije sa 5 plasmanskih bodova, drugo mjesto osvojila je Hrvatska sa 7, a treće Slovenija sa 10 bodova. Pojedinačno, prvi je bio Antonio Giacomini iz Italije sa 6 bodova, drugi Joao Pardal iz Portugala sa 23, a treći Luca Basani iz Italije sa 31 plasmanskim bodom.

Seniorska reprezentacija Crne Gore, nakon izvrsnog trećeg mjesta prvog dana takmičenja, nije uspjela da izdrži nametnutu ulogu jednog od favorita za osvajanje medalje, pa je na kraju zauzela osmu poziciju. Naš najbolji takmičar bio je Dejan Sijerković, koji je u konkurenciji 69 takmičara iz dvanaest zemalja zauzeo 11 mjesto sa 54 boda.

Sudeći po izjavama delegata Međunarodne federacije za sportski ribolov na moru (FIPS-M) kao i svih učesnika ovo je bio jedan od najbolje organizovanih svjetskih šampionata.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code