HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA I PROFESORA BRITANSKE ŠKOLE “ARKADIA ACADEMY” IZ DONJE LASTVE...

HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA I PROFESORA BRITANSKE ŠKOLE “ARKADIA ACADEMY” IZ DONJE LASTVE I BANKE HRANE CRNE GORE

300
0
Podijeli

Učenici, profesori i direktori britanske internacionalne škole “Arcadia Academy” iz Donje Lastve, u saradnji sa fondacijom Banka hrane uručili su pakete sa hranom i odjećom za tri višečlane porodice iz Tivta i Kotora, navodi se u saopštenju Fondacije Banka hrane.

U saradnji sa roditeljima učenika, kolektiv škole je sakupio hranu i odjeću, sa namjerom da ih uruči onima kojima je potrebno.
“Iako je skupljeno dovoljno donacija za više porodica odlučili smo se da obradujemo tri kako bi donacija koju dobiju potrajala što duže ovim veoma ugroženim porodicama”, stoji u saopštenju.
Prvu donaciju, pakete sa hranom i odjećom uručili su petočlanoj porodici Vidoja Jašovića iz Tivta, koja, kako navode živi veoma teško.
“Jedini izvor prihoda je nadničenje oca Vidoja kada ga neko pozove da radi teške fizičke poslove. Kćerka Dajana je završila školu za kuvara i nada se poslu kako bi pomogla svojoj porodici da se prehrani. Njen mlađi brat i sestra su učenici osmogodišnje škole. Majka ima ozbiljnih zdravstvenih problema”, navodi se u saopštenju.
Akcija se nakon Tivta nastavila u Kotoru, kod osmočlane porodice Žakline Perović, koja živi sa mužem i šestoro djece u veoma teškim uslovima bez ikakvih primanja. “Četiri djeteta su učenici, a sljedeće školske godine će se pridružiti još jedno. Ukoliko supruga ne pozove neko da radi za dnevnicu ostaju bez ikakvih sredstava. Oslanjaju se na pomoć dobrih ljudi jer drugog rješenja nemaju”, kažu u Banci hrane.
Krug posjeta zatvorili su u naselju Sveta Vrača, gdje ih je, kako navode, toplo dočekala četvoročlana porodica Jelice Lešenko.
“Ona je samohrana majka koja se svim silama bori da izvede djecu na pravi put, a porodica živi od njene plate koja iznosi 200 eura”, navodi se u saopštenju.
“Ideja za ovu akciju je potekla od prof. Nikole Nilson, koja nas je podsjetila na tradiciju u Velikoj Britaniji. Tamo se svake godine krajem septembra, u školama, na fakultetima, po crkvama i drugim ustanovama organizuje festival “Harvest” (žetva), kada se u humanitarne svrhe prikuplja hrana, odjeća i obuća, pa smo i mi organizovali nešto slično” objasnio je akademski direktor škole Milija Božović.
Banka hrane Crne Gore se nada da će akcija ovakvog tipa biti još puno, pa pozivaju i ostale škole da slijede primjer britanske internacionalne skole “Arcadia academy”.
Takođe, upućuju apel građanima kao i svim društveno odgovornim kompanijama i institucijama da pokažu humanost i solidarnost i pomognu najugroženijim porodicama i pojedincima u našoj državi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code