HUMANITARNA AKCIJA ZA PORODICE U BAJKOVINI

HUMANITARNA AKCIJA ZA PORODICE U BAJKOVINI

85
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Subota, dan od pijace, može sjutra biti i dan humanosti, ukoliko za to Novljani i njihovi gosti budu imali bar malo svijesti.

Na Trgu Nikole Đurkovića, od 8 – 15 h, biće organizovana humanitarna akcija za desetak porodica koje žive u Servisnoj zoni u Igalu, u naselju Bajkovina. Borave godinama na tom lokalitetu bez elementarnih civilizacijskih uslova, dostojnih čovjeka 21. vijeka.
Jedna od organizatorki akcije, Zorica Drakulić Vidaković, kaže nam da „prioriteta” u pomoći nema, jer njima je potrebno skoro sve – od novčanih sredstava, preko namirnica, garderobe do namještaja.
„Ipak, mislim da je najpotrebnija nabavka novog inhalatora za djevojčicu Saru koja boluje od astme. Novi inhalator košta 80 eura, pa eto, koliko je ko u mogućnosti neka pomogne. Naravno, daćemo priznanicu za sve što je uplaćeno”, apeluje Vidakovićka.
Ona se zahvaljuje svim sugrađanima koji se stalno raspituju gdje mogu da dostave namještaj, garderobu i ostalo.
„Dosta već toga imamo prikupljenog, a poslije sjutrašnje akcije napravićemo raspored raspodjele. Oni koji nas danima pozivaju da dostave garderobu, to mogu da urade sjutra. Takođe, ovim putem molim one koji su nas kontaktirali za namještaj, da nas nazovu ponovo kako bismo mogli da organizujemo kamion”, zamolila je naša sagovornica.
Ove porodice stanuju u vlažnim barakama, koje prokišnjavaju, bez stalnih prihoda, sa dosta zdravstvenih problema.
„Tu su djeca od 6 mjeseci do 13 godina, njih 10-oro, zatim jedna baka od 80 godina i ostali srednjih godina. Žive u katastofalnim uslovima. Djeca sa samohranim majkama žive u šupama od 20 kvadrata. Baka takođe živi u jednoj sobi gdje voda izbija iz poda. Ostale prostorije nisu ništa bolje” – priča Zorica Drakulić Vidaković.
Zajedno sa ovom predanom volonterkom akciju organizuje i predsjednica Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, Dragana Cmiljanić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code