HUMANITARNOM PROJEKCIJOM CRTAĆA “SNIJEŽNA KRALJICA“ OTVARANJE „FORTE MARE CINEMA“

HUMANITARNOM PROJEKCIJOM CRTAĆA “SNIJEŽNA KRALJICA“ OTVARANJE „FORTE MARE CINEMA“

140
0
Podijeli

Obnovljeno ljetnje kino na tvrđavi Forte Mare, koje će se zvati „Forte Mare cinema” otvoriće sjutra u 21 čas crtani blockbuster „Sniježna kraljica” iz Diznijeve produkcije.

– Filmska predstava je besplatna za novsku i djecu Doma Mladost u Bijeloj. Već u nedjelju počinjemo sa redovnim repertoarom. Prvih deset dana biće posvećeni najgledanijim dječijim i filmovima za odrasle. Zapravo oni filmovi koji se trenutno prikazuju u evropskim prijestonicama biće i u Hreceg Novom, od posljednjeg dijela „Mad Maxa”, preko „Nemoguće misije”, ali vodićemo računa da imamo i umjetnički ambicioznije filmove – kazao je v.d. direktor JUK „Hreceg fest”, Stevan Koprivica.
Projekcije bi na tvrđavi Forte Mare trebalo da traju do kraja septembra. Svake večeri biće dvije projekcije, 21 h, kada su previđeni tzv. porodični filmovi i za mlađi uzrast, a od 23 h biće blockbusteri.
Bioskop je opremljen vrhunskom opremom, posljednjom tehnologijom sa ozvučenjem, koja će biti korišćena i na Montenegro film festivalu.
Od nedjelje uveče Škola filma Miše Radivojevića biće preseljena u đardin kuće Iva Andrića. Svake nedjelje biće u 21 čas projekcije velikih djela iz istorije kinematografije.
Ulaznice za Forte mare su 3 eura, a za kuću Iva Andrića 1 euro.
Prema riječima Koprivice, Kanli kula i Forte mare imaju sve veći broj izletnika. Produženo je radno vrijeme Kanli Kule do 22 h, kada nema programa, a Forte Mare će zbog bioskopskih projekcija biti otvoren za razgledanje do 19 h.
– Posjeta je iznenađujuće dobra. Iako „Herceg fest” još nije profesionalizovan za sve vrste usluga na tvrđavama, koje su mnogo veći potencijal nego što mislimo, možemo biti zadovoljni. Po nekim pokazateljima posjeta je bolja par procenata nego lani. Angažovali smo po dvije smjene mladih svršenih srednjoškolaca, koji znaju jezike i komunikativni su. U budućnosti u saradnji sa TO uvešćemo profesionalne vodiče – kazao je Koprivica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code