HUMANOST I ZABAVA I JOŠ JEDAN USPIO “DJEČIJI PROLJEĆNI VIKEND”

HUMANOST I ZABAVA I JOŠ JEDAN USPIO “DJEČIJI PROLJEĆNI VIKEND”

174
0
Podijeli

Na manifestaciji ”Dječiji proljećni vikend”, u shoping mall-u Delta City u Podgorici protekla dva dana učestvovalo je 56 organizacija i institucija koje rade sa djecom, sa 1.475 učesnika.

Ono što posebno raduje je uspješna humanitarna akcija koju je organizovalo Udruženje roditelja Fenix u sklopu “Dječijeg proljećnog vikenda”.
– Prikupljeno je 1.243,50 eura koji su namjenjeni dječacima Aleksandru i Lazaru koji se nalaze na liječenju u Njemačkoj – naveli su iz ove organizacije.
Pod sloganom „Prva ljubav” posjetioci su imali priliku da vide i animacioni program klovnova NVO „Maškare”. Publici su se predstavili i Dječji hor „Zvjezdice” i „Suncokreti”, kao i učesnici Međunarodnog festivala folklora. Manifestaciju su uljepšali i učesnici iz plesnih škola, Dječijeg saveza, baletskih škola, raznih udruženja.
– Posebno dragi gosti bili su mališani iz Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele, kao i naši drugari iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora, kao i iz Centra “1. jun” iz Podgorice – saopštili su organizatori.
Na parkingu iznenađenja održan je Veliki saobraćajni čas gdje su djeca učila o bezbjednosti u saobraćaju. Tamo su mogli da upoznaju i službenike Vojske Crne Gore, policije, Službe zaštite i spasavanja, a i da isprobaju njihova službena vozila.
Tu su bili i učenici osam osnovnih škola kao i djeca iz privatnih i javnih predškolskih ustanova. Osnovci su se takmičili u igrama bez granica, gdje su se najbolje pokazali učenici škole „Marko Miljanov” iz Podgorice. Uz muziku i ples, mališani su se zabavljali učestvujući i u edukativnim i likovno – kreativnim radionicama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code