I Herceg Novi po ugledu na svjetske metropole: Srce u nazivu Igala...

I Herceg Novi po ugledu na svjetske metropole: Srce u nazivu Igala na dekorativnoj klupi

23
Podijeli

Novina od ove ljetnje sezone u Herceg Novom biće i klupe za  sjedenje, naravno, ali i za fotografisanje. Jedna je već nabavljena i postavljena na novom trotoaru u Igalu, za sada samo probno, priča za Radio Jadran v.d. direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović.

On objašnjava da nije riječ o najavljenim “smart” solarnim klupama za koje je opredijeljeno 30 hiljada eura. Od njih su u lokalnoj TO za sada odustali, jer su skupe, a i održavanje dosta košta.

Picerija i restoran

Autor dekorativne klupe je Albert Barbat, dizajner iz Herceg Novog koji je dizajnirao i gradski suvenir. On je uradio idejno riješenje za klupu i izlivao je u betonu.

Turistička organizacija je slobodnom pogodbom dogovorila sa autorom izradu prve klupe sa srcem u imenu mjesta, zbog čega Obradović nije mogao da precizira njenu cijenu, ali je kazao da je najpovoljnija moguća. U planu je Javni poziv za veću količinu.

Odlučili su se za ove betonske, a biće urađene za svaku Mjesnu zajednicu po jedna i postavljene na nekim atraktivnim lokacijama kako bi odgovarale imenu – klupe za fotografisanje.

– Do kraja ljeta biće u svakom mjestu po jedna. Lokacije za sada nemamo, čekamo odobrenje iz Morskog dobra. Gledaćemo da budu pored plaža, ili negdje gdje je dobra pozadina, kako bi fotografije iz Herceg Novog bile što atraktivnije. To je jedan vid marketinga – objašnjava Obradović.

Klupa dizajnom podsjeća na skulpturu “Ja volim Bar”, koja je u gradu pod Rumijom postavljena u oktobru 2017. godine ili na istu koja se nalazi u jednom od najpoznatijih evropskih gradova – Amsterdamu, ali i u drugim svjetskim metropolama.

23 Komentari

 1. Obavezno klupe postaviti na setalistu od “Milasinovica mosta” pa do “Galeba” da furesti lenravajuci ih u pozadini imaju nadaleko poznate butige tipa “trange-frange” i robu cuvenog brenda “Djani Buvljani”.

 2. Đenovići i Kamenari će imati naaajveće klupe 🙂
  Ali možda će i u Krupevice jednu …?
  A kvačice će ticama baciti :))
  Ma super su ovi tajanstveni javni dilovi.
  Pavle do Tokija (virtuelnog). Turbo TO !!

  17
  6
 3. Bravo svaka cast…lijepa klupa kvalitetna i ujedno zanimljiva..kada se stave u svako nase malo mjesto pored mora onda ce biti pravo efekat sto se zeli i postici..pojedinima sto smeta neka je zaobidju i negledaju tako da i je i nekomentarisu.polako se grad sredjuje i ozivljava..ko je krene lomit od bjesa toga prabo u prdekanu na 30 dana da nema kad razmisla da hradi slicno..jedino tako se moze sacuvat nesto i napredovati..

  31
  5
 4. A bas je atraktivna lokacija! od zelje turista da sjedne da da zapuhne vrtlog prasine sa raspalog parkinga i imace jos i vizuelne efekte hahaha! a nemojte ni probno stavljati gdje ne treba, nego to stavite negdje pri more da se ne sprdaju sa nama! valjda treba stvarno neka novska atrakciha da se vidi da se tako promovise grad, a ne prsli parking!

  45
  8
  • A ovaj parking je najbolja slika i prilika trenutnog stanja u gradu tako da je možda najbolje što su je stavili tu. Ili su je postavili tu sa tom namjerom ili je gazda parkinga (Niksicanin) intervenisao da se to postavi ispred njegovog zdanja kako bi upotpunilo njegov umjetnički izražaj. Ostaje pak treća mogućnost koja je najmanje vjerovatna, a to je da su slučajno eto izabrali baš tu klupu. U sva 3 slučaja, svaka čast!

 5. A bas vam je atraktivna ta pozadina tu! prasincina sa raspalog parkinga u pozadini! Od zelje covjek da se tu slika da ima za uspomenu! pomjerite to negdje pri more, bar da se ne brukamo, jer nam je jedino more jos atraktivno za slikavanje!

  34
  5
 6. Svaka cast za klupu, ali zasto mora sve da se radi tajanstveno? Zasto se ne zna cijena klupe, zasto se ne zna zasto je upravo ovom umjetniku dodeljen posao, zasto se ne zna ko je bio u komisiji da odobri ovaj projekat?

  Opet se vracamo na staru boljku, da najbolje prolaze oni koji su uvijek tu uz vlast i da se poslovi namjestaju najblizima, a onda se laze narod da toga nece biti dok su oni na vlasti.

  27
  6
  • Covjek je clan mladih DPS-a,eto kako je uz vlast i kako se posao namjesta,ali vazno je da nesto prigovaras i pametujes,inace svaka cast autoru ovih klupa

   10
   4

Ostavite komentar

*

code