I NOVLJANI POZVANI NA “DANE BILEĆKIH PROIZVODA I STVARALAŠTVA”

I NOVLJANI POZVANI NA “DANE BILEĆKIH PROIZVODA I STVARALAŠTVA”

104
0
Podijeli

Manifestacija “Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva 2015” biće održana narednog vikenda, 20. i 21. juna u Univerzalnoj sportskoj dvorani u tom gradu.

Delegacija hercegovačke opštine Bileća posjetila je rukovodstvo opštine Herceg Novi i organizovala prezentaciju manifestacije na kojoj se ove godine očekuje 10 hiljada posajetilaca.
Potpredsjednik Skupštine opštine Bileća, Nemanja Papić naglasio je da je Herceg-Novi opština u kojoj su najbolje primljeni i pozvao pozvao rukovodstvo i sve zainteresovane privrednike i građane da posjete Bilećki sajam. Ove godine u okviru manifestacije biće priređena i prva Cicvarijada. Riječ je o gastro-manifestaciji za koju se do sada prijavilo 22 restorana i grupa, koji će se takmičiti u spremanju ovog tradicionalnog srpskog , hercegovačkog i crnogorskog jela.
Za sajam, koji će biti otvoren u subotu u podne prijavilo se preko 100 izlagača iz Bileće, Trebinja, Nevesinja, Ljubinja, Herceg-Novog, Nikšića i Berkovića, iz svih sektora privrede, umjetnosti i stvaralaštva.
U delegaciji Bileće su bili članovi Organizacionog odbora manifestacije – direktorica Kulturno-sportskog centra Darija Milidragović, direktor Centra za informisanje i glavni i odgovorni urednik Radija Bileća Radislav Uljarević, direktor Turističke organizacije Nikola Bojović i novinarka portala „Moja Hercegovina” Jelena Denda. Oni su ispričali da je povod za nastanak ove manifestacije bilo šestogodišnje okupljanje bivših pitomaca „Bilećanaca” poznate Škole rezervnih pješadijskih oficira u bivšoj SFRJ kroz koju je prošlo preko 60.000 ljudi. Da bi upotpunili program njihovih susreta i predstavili grad, prvi put prošle godine organizovali su manifestaciju pod nazivom „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva”. Prošle godine je na Manifestaciju došlo oko 450 pitomaca bivšeg ŠROP-a, a ove godine očekuju preko 700.
U programu manifestacije je i slikarska kolonija – Saborovanje slikara i ikonopisaca ispred Hrama Svetog Save. Održaće se i modna revija, nastupiće kulturno-umjetnička društva i mladi bilećki muzički talenti. Biće organizovani i okrugli stolovi sa predstavnicima opština i privrednim delegacijama.Cilj manifestacije je promocija Bileće kao turističkog mjesta, ali i skretanje pažnje investitora na potencijale ove hercegovačke opštine.
Nakon prezentacije priređena je degustacija cicvare koja je u Herceg-Novi stigla iz restorana Tuli – Stara Hercegovina. Oni koji su probali kažu da je bila odlična.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code