I turistička privreda uključena u Program “Kupujmo domaće” , pod sloganom “Domaći...

I turistička privreda uključena u Program “Kupujmo domaće” , pod sloganom “Domaći ukusi“

2
Podijeli

Predstavnici Vlade Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i IRF-a potpisali su sporazum o saradnji, kojim se nastavlja projekat-Kupujmo domaće, sa ciljem uključivanja i turističke privrede u promociju i bolji plasman crnogorskih proizvoda i usluga, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Organizovan je tim povodom susret domaćih proizvođača, hotelijera i restoratera. Susret je bio povod i da se crnogorskim proizvođačima koji su na Novosadskom sajmu osvojili 129 priznanja, čestita na postignutim rezultatima.

Picerija i restoran

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović istakao je zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja povodom Programa Kupujmo domaće, ističući više razloga.

“Kada smo započinjali taj partnerski projekat Vlade, Privredne komore, poljoprivrednih proizvođača i trgovačkih lanaca, kazali smo da neće biti jednokratna kampanja već da će biti kontinuirana i da ćemo pažljivo bilježiti i mjeriti rezultate. Raduje me najava predsjednika Komore da ćemo u narednim danima imati jasnu prezentaciju šta je projekat donio dobro i proizvođačima, trgovačkim lancima i potrošačima u Crnoj Gori. Drugi razlog je što danas počinjemo novu fazu projekta pod nazivom “Domaći ukusi“. Ne slučajno domaći i ne slučajno danas. Danas, na početku jedne nove rekordne turističke sezone, nove poruke koja govori da je Crna Gora prepoznata kao omiljena turistička destinacija, u koju dolaze turisti sa svih meridijana, koju su prepoznali kao jednu otvorenu, sigurnu, stabilnu državu. Crnu Goru koju su prepoznali turisti po bogatoj turističkoj ponudi i koja će biti sve više prepoznata i po našim domaćim ukusima. I treći razlog, za mene posebno važan, koji želim da posebno akcentiram – to je prilika da odamo priznanje svim našim proizvođačima koji su izlagali na ovogodišnjem prestižnom Novosadskom sajmu, na kojem je bilo preko 1.500 izlagača iz više od 50 država i zasluženo osvojili 129 priznanja-šampionskih pehara, titula šampiona kvaliteta, medalja i povelja”, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima ove nagrade su posebna poruka i novo ohrabrenje koje dolazi ne samo za sektor poljoprivrede nego i za ukupnu ekonomiju.

“Biti šampion u svakoj oblasti je veoma zahtjevno. Ne postaje se lako šampionom. Potrebne su godine rada, posvećenosti, mnogo truda i znoja, a u sektoru poljoprivrede mislim da svako šampionsko priznanje ima svoju posebnu vrijednost i značaj. To šampionsko priznanje koje se ostvaruje u sektoru poljoprivrede ima posebnu vrijednost jer je rezultat napornog rada koji se realizuje na poljoprivrednim imanjima, u prerađivačkim pogonima, rezultat dugogodišnje posvećenosti, svakodnevnog usvajanja novih znanja, rezultat idealnog spoja između izdašnih darova naše prirode i novih znanja i vrijednog rada naših menadžera. Zato želim da vam posebno čestitam, da zajedno podijelim posebno zadovoljstvo što je taj šampionski pehar otišao do Pljevalja, do Cetinja, do Nikšića, do Bara, do Danilovgrada, do svih vinogradarskih područja širom Crne Gore. Jednostavno crnogorski proizvođači su ovaj put, zahvaljujući partnerskom odnosu sa Vladom i PKCG nastupili organizovano zajedno, onako kako trebamo u svakoj prilici da nastupamo-da budemo partneri”, istakao je on.

I konačno sa tom porukom, kako kaže, dolazi do četvrtog povoda ovog okupljanja-a to je poruka Budimo zajedno, kao što su i danas, i Vlada i PKCG i IRF i Turistička privreda.

“Zajedno sa poljoprivrednim sektorom. Budimo partnerski podžrani u tom naporu i od strane medija. Uvažavajmo međusobne razlike, ali budimo zajedno kada treba stvoriti novu vrijednost, kada treba obezbijediti nove iskorake na ekonomskom planu u Crnoj Gori, kada treba zajedno da otvorimo nova radna mjesta, kada treba zajedno da postojeća radna mjesta učinimo još kvalitetnijim i bolje plaćenim. Budimo zajedno kada treba da valorizujemo izdašne prirodne resurse, kada trebamo obezbijediti ukupan ambijent, sigurnosti, stabilnosti, koji treba da obezbijedi da Crna Gora ide putem napretka, jednako i u Podgorici, Baru, Pljevljima, Rožajama, mom Nikšiću i u svakoj tački Crne Gore. Upravo sa ovakvim susretom demonstriramo takvo partnerstvo, koje je stabilno, sigurno i u kome znamo šta treba raditi danas, sjutra i narednih dana i u svakoj drugoj prilici”, zaključio je Simović.

2 Komentari

  1. Kupujemo domace, interesantno, na novsku pjacu sve domace, domace suve smokve iz Skadra, domace masline, zelene i crne iz Skadra, orasi, suve sljive, menduli, brusnica, jagode, usred ljeta i zime, narance i manduline, svjeze maslinovo ulje u svako doba godine , covjek se zazeli kupiti nesto uvizno, ali nema ,sve je domace, jedino kod Gaja Radovica ima mladoga sira, uvozno sa Vrbanja, da da, kupujmo domace, ej sto je sprdacina.

Ostavite komentar

*

code