I U TIVTU (NE)IZVJESNO KO ĆE BITI PREDSJEDNIK OPŠTINE

I U TIVTU (NE)IZVJESNO KO ĆE BITI PREDSJEDNIK OPŠTINE

176
0
Podijeli

U srijedu 30. aprila predsjendiku opštine Tivat, Miodragu Kankarašu ističe drugi mandat. Dan prije tivatski parlament treba da izabere novog predsjednika.

Kankaraš se zahvalio svojoj partiji, DPS-u i odbio treći mandat. Odlazi, kako je to više puta ponovio, u “mirnije” vode, a spekuliše se da će ga partija nagraditi dobrim diplomatskim mjestom.
Kankaraš zaista odlazi, ne ostavljajući grad u brigama, kao što je to slučaj u Herceg Novom i sada već bivšim predsjednikom Dejanom Mandićem. Nasljedniku Kankaraša biće mnogo lakše da “drži” opštinsku kasu i “konce” izvršne vlasti. Ali, ko će to biti?
Predsjedništvo DPS-a tek sjutra odlučuje o podršci jednom od tri kandidata, aktuelnom šefu partije Ivanu Novoselu, kao i odbornicima, advokatu Zoranu Miljaniću i direktorici Doma zdravlja dr Snežani Matijević. No, koliko je ko od njih prihvatljiv i manjem koalicionom partneru SDP-u, bez čijih pet odborničkih glasova ne može proći niti jedan?
Teško je povjerovati da će SDP, prekršiti koalicioni sporazum sa DPS-om i uskratiti podršku njihovom kandidatu, pa time izazvati vanredne izbore. Jer, kako kažu njihovi čelnici “koalicija je uspješno funkcionisala i sigurno neće podržati kandidatata opozicije, a svoga nemaju.
Indikativno je, međutim, da na tivatskoj političkoj sceni prvi put dolazi do ujedinjenja opozicije, koja je potpisala da će svih 15 odborničkih glasova dati kandidatu za predsjednika opštine, Vladimiru Arsiću iz PZP-a. Potpisima su se na to obavezali iz Socijalističke narodne partije, Hrvatske građanske inicijative, Nove srpske demokratije, Liberalno građanske alternative, Pokreta za promjene, koalicije Demokratske srpske stranke i Stranke srpskih radikala.
U opoziciji se nadaju da će, s obzirom na tajno glasanje, doći do iznenađenja i da će dobiti dva neophodna glasa „nezadovoljnih” odbornika vlasti, prije svega SDP-a kojima neće biti po volji predloženi kandidat DPS-a.
Odgovornost je i na najjačem vladajućem DPS-u da se izbori sa unutarpartijskim sujetama i ne „prokocka” povjerenje građana na izborioma od prije dvije godine.
Sjednica lokalnog parlamenta u Tivtu zakazana je za utorak, 29.aprila u 10 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code