IAKO KASNI ZBOG KRIZE LUŠTICA BAY JE REALAN PROJEKAT

IAKO KASNI ZBOG KRIZE LUŠTICA BAY JE REALAN PROJEKAT

536
0
Podijeli

lustica poc radova milo– Ovo je i više nego dobar impuls i za mnogo veće ekonomije, mnogoljudnije zemlje od Crne Gore. Ubjeđen sam da ćemo realizujući ove veoma realne projekte, od kojih se veći dio već realizuje, a manji dio će početi krajem ove i početkom iduće godine, obezbijediti ne samo dugoročnu stabilnost crnogorske ekonomije nego i dinamičan rast koji je će u krajnjem voditi unapređenju kavliteta života – ovo je kazao sinoć na svečanosti povodom početka izgardnje jedne od dvije marine u naselju Luštica bay, u Tivtu, crnogorski premijer, Milo Đukanović. On je pored projekta Luštica Bay, pomenuo Porto Montenegro, Aman Sveti Stefan, Kumbor, Plave horizonate, Kraljičinu plažu, Maljevik, koji, prema njegovim riječima, treba da mobilišu potrošnju više od 2,5 milijarde eura kapitala na primorju, kao i da otvore 10 hiljada radnih mjesta.
lustica poc radova2Izgrdanja marine, sa 170 vezova, za jahte do 65 m u zalivu Trašte, južno od Oblatna trajaće tri godine i koštaće oko 30 miliona eura. Posao je ozvaničen simboličnim činom. Ivana Maksimović iz Londona, koja je prvi kupac od već prodatih 120 stanova u “Marina Village”-u, odapela je plamteću strijelu, a potom je uslijedio vatromet i koktel za veliki broj zvanica (ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Pius Fišer, Duško Knežević iz „Atlas grupe”, glumac Mima Karadžić, predstvnici opštine, mještani Krtola).
Đukanović je, pored ostalog, kazao i da su projekti poput Luštice Bay najbolja potvrda da se razvijamo na principima održivog razvoja i “bogom su dani da mobilišu domaće preduzetništvo, domaći mali i srednji biznis, mogu podizati nivo preduzetničke kulture i doprinijeti stasavanju domaće biznis-klase”.
Predsjednik egipatsko-švajcarskg konzorcijuma „Orascom Development”, Samih Saviris zadovoljan što se o Luštii bay govori kao o realnosti, a ne kao o ideji i potencirao je prednosti Crne Gore, predivnu obalu i prirodu. Po njemu svi investitori koji su do sada ulagali mogu da potvrde da bolje prilike za taj biznis u Evropi nema.
„Kada smo počeli sa zalivom Luštica bili smo puni entuzijazma, Vlada, mi, svi, ali onda smo imali poremećaj sa svjetskom globalnom i dugom krizom. Ali sad mogu da kažem da smo preživjeli sve te krize i sada vidimo veliko svjetlo na kraju tunela. Stvarno se nadam da ćete i vi Crnogorci početi da gledate gore, prema vrhu brda, a imate dosta brda, jer ovo je država koja ima najbolje šanse u Evropi da se takmiči sa onim starim Monte Karlom” – kazao je Saviris nadajući se da će od iduće godine “imati sedam dobrih godina” za projekat od preko milijardu eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code