Idea: Škola „Milan Vuković“ ubjedljivi pobjednik, osvojili 50 košarkaških lopti

Idea: Škola „Milan Vuković“ ubjedljivi pobjednik, osvojili 50 košarkaških lopti

2543
0
Podijeli

Osnovna škola „Milan Vuković“ iz Herceg Novog osvojila je 50 originalnih košarkaških lopti kao ubjedljivi pobjednik online takmičenja „500 lopti za buduće asove“. Takmičenje, u kojem su učestvovale 163 škole iz svih crnogorskih gradova, organizovala je IDEA u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG).

Pobjednička škola osvojila je 51.435 od ukupno 201.194 glasova. Od 30. januara do 28. februara Facebook korisnici su imali priliku da preko aplikacije www.idea.co.me/500lopti glasaju za svoju školu i tako joj pomognu da osvoji košarkaške lopte. Pored škole „Milan Vuković“, lopte je osvojilo još 60 osnovnih škola. Zahvaljujući glasovima, 30 škola osvojilo je po 10 lopti, a škole koje su po broju glasova rangirane od 31. do 61. mjesta po 5 lopti.

Picerija i restoran

– Ukupno 500 lopti poklonili smo budućim košarkaškim asovima kako bi im pomogli da iskažu svoj talenat i postanu pravi asovi, koji će sjutra braniti boje Crne Gore na svjetskim košarkaškim parketima i sve nas učiniti ponosnim, saopšteno je iz IDEE, koja je ponosni sponzor KSCG.

Kako bi ih animirala, IDEA je u ovom takmičenju povezala dvije stvari koje vole djeca – internet i igru. Zato ih nije iznenadilo veliko interesovanje.

– Podatak da su škole za svega mjesec osvojile čak 201.194 glasova, govori koliko je ovakva akcija bila potrebna našim đacima širom Crne Gore i koliko djeca zaista vole košarku- dodaju iz IDEE.

IDEA je i prošle godine poklonila 500 košarkaških lopti. U saradnji sa KSCG, organizovala je takmičenje za lokalne timove IDEA Lige mladih i u 7 gradova okupila preko 2.000 mladih košarkaških talenata.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code