IDUĆA NOVA GODINA U HERCEG NOVOM NE SMIJE PROĆI BEZ TURISTIČKE ORGANIZACIJE...

IDUĆA NOVA GODINA U HERCEG NOVOM NE SMIJE PROĆI BEZ TURISTIČKE ORGANIZACIJE I HOTELIJERA

0
Podijeli

Prve sate Nove 2015. Novljani i gosti dočekali su uz Sonju Bakić i bend “Jive” te Dragoljuba Đuričića i “Balkansku lavinu”.

Pravi audio-zemljotres napravili su momci iz “Miligrama” koje je u gradskoj luci na Škveru 1. januara horski pratilo, po nekim procjenama oko 3.000 posjetilaca.
To je drugi put da je Škver izabran za mjesto novogodišnjeg hepeninga, za što su se ove godine pobrinuli Opština, Herceg fest i deset vlasnika lokala sa Škvera.
Zvaničnih podataka o broju posjetilaca tokom novogodišnjih praznika nema, a to je najmanje što je trebalo da uradi Turistička organizacija. Nije bilo ni valjane promocije novogodišnjeg programa, a kamoli paket novogodišnjih aranžmana u nekom od hotela u Novome.
Turističkoj organizaciji Herceg Novi su “svezane ruke”, odnosno blokiran račun, više od pola godine, podsjeća direktor, Bogdan Kočetanović. Upravo bi, kao u Budvi, ovakve programe i trebalo da finansira turistička organizacija, baš kao i plate zaposlenima i sezoncima. No, kako je sve prošlo, nema razloga za nezadovoljstvo, kaže Kočetanović:
“Opština je pokušala da taj hendikep nadomjesti, ali naravno da bi sve bilo mnogo bolje i lakše da je TO mogla da odradi svoj dio posla punim kapacitetom. Nadamo se da ćemo se u 2015. konsolidovati”, kaže Kočetanović.
Koliko je promocija čitavog programa, ali i ugostiteljsko-smještajnih kapaciteta dobro odrađena, kao i koliki su finansijski benefiti ostvareni, ostaje da se utvrdi narednih dana.
“Nismo još uvijek radili taj presjek stanja, mada trebalo bi pitati ugostitelje i hotelijere pojedinačno”, dodaje Kočetanović. Naravno, ugostitelji ne žele da “istrčavaju” s ciframa o prometu. Kažu smao, bilo je kao lani.
No, izostala je i neophodna konekcija između hotelijera i TO, odnosno Opštine. Po riječima Kočetanovića, nije postojala neka želja hotelijera da se “reklamiraju” i aktivnije “učestvuju”.
– Ono što je do nas bilo mi smo odradili. Na sajtu TO postavili smo linkove do hotela koji će raditi tokom praznika, kao i njihovu ponudu i cjenovnike – kao i da li će biti nešto od zabavnih programa, samo smještaj sa jednim ili više obroka.
Kočetanović, takođe, podsjeća da su zaposleni u TO, kao i sezonci, bez mjesečnih primanja od avgusta, jer sa računa TO, na kojem se nalazi više od 360 hiljada eura ne mogu da “podignu” ni euro. Zbog neisplaćenih zarada, dio sezonaca pokrenuo je i tužbu sredinom decembra za prisilnu naplatu onoga što su odradili.
“Prvo ročište još uvijek nije zakazano, a kada će biti, znaće se 30 dana nakon predavanja tužbe”, zaključio je Kočetanović.
Ovakvu situaciju uzrokovala je kriza vlasti, koja je na kraju rezultirala i prijevremenim izborima. Sve dok se ne konstituiše nova Skupština i vladajuća koalicija u “blokadi” će biti ne samo TO nego mnogi programi i projekti javnih preduzeća i lokalne uprave.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code