Igalo: Crna Gora završila Balkanski šampionat u karateu na 5. mjestu, sa...

Igalo: Crna Gora završila Balkanski šampionat u karateu na 5. mjestu, sa 17 medalja

2
Podijeli

Karate reprezentacija Crne Gore posljednji, treći takmičarski dan Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Igalu završila je sa šest medalja – dvije zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane. Zlatna odličja osvojili su muški tim u borbama mlađih seniora i ženski kata tim mlađih seniorki, dok je srebro pripalo ženskom kadetsko-juniorskom kata timu. Bronzani su bili muški kadetsko-juniorski kata tim, muški juniorski i ženski tim u borbama mlađih seniorki.

Ekipa, u sastavu Nenad Dulović, Luka Ivanović, Adnan Kući, Nikola Malović, Vuk Popović, Predrag Smolović i Lazar Sudžum, pobijedila je u finalnom meču Albaniju 16:4. Na putu do finala eliminisala je Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju.

Picerija i restoran

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, posebno on dobija na težini kada se uzme u obzir da smo drugi put uzastopno osvojili zlatnu medalju. Bili smo oslabljeni, nastupili smo bez Marija Hodžića, ali smo ozbiljno odradili i zasluženo dominirali”, kazao je Popović.

Ženski kata tim, u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Tamara Radunović, u finalu pobijedio je Bosnu i Hercegovinu 5:0.

“Zadovoljne smo postignutim rezultatom. To je kruna našeg velikog rada, truda i odricanja. Zahvalne smo treneru Neli Tatar i nadamo se da ćemo zajedničkim radom ostvariti bolje rezulatate”, kazala je Roganović.

Ženski kadetsko-juniorski kata tim u finalu poražen je od Turske 5:0. Ekipa je u Igalu nastupila u sastavu Aleksandra Mijović, Mila Mraković i Hana Šendelj.

Bronzani su bili muški kadetsko-juniorski kata tim u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Uroš Čepić, muški juniorski tim u borbama, koji su činili Bojan Bošković, Damir Čolović, Božo Đukanović, Balša Miličković, Ilija Radonjić, Branko Skrobanović i Ivan Žižić i ženski tim u borbama mlađih seniorki u sastavu Vasilisa Bujić, Ksenija Miličković, Ksenija Rajović i Ivana Ranđelović.

Crna Gora je nastup na šampionatu završila sa 17 medalja – po pet zlatnih i srebrnih i sedam bronzanih. Zlatne medalje osvojili su juče junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović. Srebrni su bili mlađi seniori Nikola Malović i Ksenija Rajović u borbama, Vladimir Mijač u katama katama i juniorka Andrea Dragojević u borbama.

Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju i Jovani Marić u katama.

Crnogorska reprezentacija u generalbom plasmanu završila je na petom mjestu, iza Turske(10 zlatnih, dvije srebrne i osam bronzanih), Makedonije (9 zlatnih, 9 srebrnih i 12 bronzanih), Srbije (9 zlatnih,7 srebrnih,19 bronznanih) i BIH (5 zlatnih,9 srebrnih i 14 bronzanih).

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code