“IGALOPROMET” NAPLATIO DUG OD “VODOVODA” NAKON 12 GODINA

“IGALOPROMET” NAPLATIO DUG OD “VODOVODA” NAKON 12 GODINA

219
0
Podijeli

vodovod upravna zgradaRačun hercegnovskog “Vodvoda” koji je od aprila bio blokiran po presudi Privrednog suda, koju je potvrdio i Apelacioni, a u korist preduzeća “Igalopromet” na iznos od 1.300.000 eura, odblokiran je prije petnestak dana. Kako je Radiju Jadran potvrdio vlasnik “Igalo prometa”, Jovo Matijašević, sve je naplaćeno.
– Sve sam naplatio, pravda je spora, ali dostižna i isplaćeno nam je 1.420.000 eura – potvrdio nam je Matijašević.
Spor između ova dva preduzeća trajao je punih 12 godina zbog dugovanja koje Vodovod ima prema Igaloprometu za korišćenje vode sa izvorišta Lovac u vrijeme kada je Igalopromet bio koncesionar.

– Moglo je to i drugačije da se završi kada sam im ja predložio, još 2009. godine poravnanje, po kojem su mogli da nam isplate 600.000 eura, ali oni to Vodovdu nisu htjeli da prihvate – pojašnjava Matijašević i dodaje, da je jedna manja suma ostala da se isplati.
– Ima i po drugoj tužbi, isplata sudskih troškova, ali to je nekih 15.000 – 20.000 eura – kaže Matijašević.
Kako je račun ovog javnog preduzeća odblokiran tako su i radnici napokon dobili platu za decembar prošle godine.
– Plata je bila prije dva dana i sada nakon deblokade očekujemo da će isplate zarada biti redovne, mada su dugovanja i dalje velika – kaže nam predsjednik Sindikata u Vodovodu, Trifun Dedajić.
– Sredstva su isplaćana iz našeg redovnog poslovanja, jer naša naplata je tokom sezone udvostručena, tako da tu ne bi bilo problema da nam račun nije bio blokiran. Kada je sve isplaćeno Jovu Matijaševiću, imali smo obaveza isplate i PDV-a, a onda je došao red i na radnike – kaže Dedajić.
Prema njegovim procjenama radnicima se duguje oko 600.000 eura i on se nada da će za oko 140 radnika sada primanja biti redovnija, pa je i odluka o štrajku stavljena po strani.
– Stigao je taj “vjetar u leđa” koji nam daje nadu da će isplate biti redovne, da će se dugovanja isplatiti – očekuje Dedajić.
O ostaloj napalati dugova koje Vodovod sada očekuje prodajom Vektrinog objekta na Belavisiti, Dedajić kaže da je sve to na “dugom štapu”.
Podsjećamo da prva javna prodaja objekta bivše “Amerike” nije uspjela 22. oktobra, te da će biti ponovljena, a suma koja se očekivala od prodaje je umanjena za pola. Tako će objekat biti ponuđen za samo 250 hiljada eura. Tim sredstvima trebalo je da bude namiren dug za vodu Vektra Boke prema Vodovodu, a da onda to preduzeće plati dug za struju od 700 hiljada eura.
JP “Vodovod i kanalizacija”, koje je u procesu transformacije u D.O.O. očekuje formiranje Odbora direktora, što je trebalo da verifikuju hercegnovski odbornici na sjednici prošlog četvrtka, koja nije održana zbog nedostatka kvoruma.
Kako nezvanično saznajemo, nova sjednica će uskoro biti sazvana, a izbor Odbora direktora neće biti doveden u pitanje.
– Doći će do ozbiljnih kadrovskih promjena u čitavom preduzeću – nagovestio je izvor Radija Jadran.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code