Igor Les prvak države u klasi Laser Standard

Igor Les prvak države u klasi Laser Standard

781
0
Podijeli

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u Jedrenju za klase Optimist, Laser 4.7 i olimpijske klase Laser Radial i Laser Standard održano je proteklog vikenda u akvatorijumu Tivatskog zaliva. Iz crnogorskih klubova nastupili su JK Lahor iz Kotora, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfin iz Tivta. Kako je prvenstvo ovoga puta bilo i međunarodnog karaktera okupilo je više od 50 jedriličara iz hrvatskih klubova, koji su u svjetskom vrhu, iz JK Mornar iz Splita i JK Orsan iz Dubrovnika.

laser-standard-otvoreno-prvenstvo-cgTri regate odjedrene su u petak i subotu, po zapadnom vjetru jačine od 4 do 10 čvorova, dok je u nedjelju bio nepovoljan vjetar,pa je regatni odbor u 15 časova vratio takmičare sa regatnog polja. Od planiranih 8, odjedrene su samo tri trke.

Picerija i restoran

Titulu državnog prvaka u klasi Laser Standard ponio je Tivćanin Igor Les iz jedriličarskog kluba Delfin. U istoj klasi, Alec Cvinar iz dubrovačkog Orsana zauzeo je drugo mjesto, dok je treći bio Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, za kojeg se mogao očekivati bolji plasman.

– Pošto smo imali samo tri regate, prvu regatu sam morao da odustanem zato što mi je dio opreme pukao, pa sam morao da se povučem iz te trke i nisam imao prilike da odbacim najgori plasman. Igor Les je zaista dobro odjedrio, imali smo odličnu borbu u ove tri regate. Imao sam dosta svojih šansi, međutim nisam uspio da ih iskoristim. Ipak nisam jedrio mjesec i po dana poslije Olipijskih igara – kazao nam je Milivoj Dukić.

Nakon pauze, on nije bio u odličnoj formi, ali je zadovoljan organizacijom regate i duelom sa talentovanim Igorom Lesom, koji je, kako podsjeća, pokazao klasu u septembru i na Svetskom kupu i na Prvestvu Balkana. Les je dokazao da crnogorsko jedrenje ima snagu i budućnost.

Tivćanin Ilija Marković iz JK Delfin osvojio je zlato u klasi Laser 4.7, drugi je bio Božo Golubić iz JK Morara iz Splita, a treći Đani Muhar iz ostog kluba.

Mlada Dubrovčanka Andrea Antunović iz JK Orsan, u klasi Laser 4.7 sa žene, osvojila je zlatnu medalju, dok je srebro pripalo Mili Noel Tomanović iz JK Delfin. JK Mornar zauzeo je prve dvije pozicije na postolju u klasi Laser Radial. Zlato je odnijela u Split Sandra Lulić, a srebro Noa Vladislavić. Dubrovčanin Damir Bulić iz JK Orsan je osvojio bronzu.

U konkurenciji Laser Radial za žene, Sandra Lulić je osvojila zlatnu medalju, Irina Kusovac iz JK Delfin srebrnu i Mihaela De Michelli Vittori iz JK Mornar bronzu. Nikola Golubović je uspio da odbrani titulu šampiona u klasi Optimist, srebro je osvojila Josipa Čelanović i fantastični devetogodišnjak Pavle Musić se izborio za bronzu, svi iz JK Delfin.

U kategoriji Optimist za djevojčice zlatna je bila Josipa Čelanović, srebrna Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić i Tatjana Kusovac iz Delfina ponijela je bronzu. U kategoriji Optimista do 12 godina Nikola Golubović je ponio zlatnu medalju, Pavle Musić srebrnu i bronzanu Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić.

U Jedriličarskom klubu Delfin organizovana je dodijela nagrada, koje je za ovu priliku posebno dizajnirala i obezbijedila kompanija Brand New Tivat. Najboljim jedriličarima nagrade su dodijelili potpredsjednici Opštine Tivat, Siniša Kusovac i Dejan Maslovar, sekretarka za sport Opštine Tivat, Darka Ognjanović, potpredsjednik Jedriličarskog saveza Crne Gore, Duško Lučić, zatim savjetnik za sport Sekretarijata za sport Opštine Tivat, Nikola Krsmanović i PR Porto Montenegra, Kristina Škanata.

Za sve takmičare i goste organizovan je ručak i posluženje za koje su pobrinule kompanije Boka Adriatic, restorani ONE i Giardin, Kovinic doo, SL Montenegro, Bonela i kafe Regata, a u tehničkom dijelu podršku prvenstvu obezbijedili su UNA Montenegro, Slam, Arsenal Elektro, Avel Yahting i Boatservice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code