IGOR LUKŠIĆ: INVESTICIONI CIKLUS U HERCEG NOVOM U NAREDNIH 3 DO 5...

IGOR LUKŠIĆ: INVESTICIONI CIKLUS U HERCEG NOVOM U NAREDNIH 3 DO 5 GODINA

0
Podijeli

IMG_1060nBez obzira na ekonomsku krizu i što je nužno javne finansije stalno držati pod kontrolom, strateški projekti u Herceg Novom se realizuju, mada ne željenom dinamikom! Ovo je kazao premijer Igor Lukšić nakon današnjeg susreta sa rukovodstvom opštine Herceg Novi. Lukšić je obišao Jadransko Brodogradilište Bijela gdje se priprema izgradnja pogona za remont bijele flote, kao i Dječji Dom „Mladost“.

– Možda bi svi željeli da je dinamika za strateške projkte u Herceg Novom i Crnoj Gori brža, kao i da su neke investicije već krenule, ali projekti tretmana otpadnih voda, sanitarne deponije i regionlanog vodosbnabdjevaja u Herceg Novom malo po malo daju rezultate – kazao je premijer Igor Lukšić. Ti  projekti predstavljaće platformu za budući ubrzani ekonomski razvoj Herceg Novog.

IMG_1091ohnIgor Lukšić je sa rukovodstvom opštine razgovarao i o  javnim finansijama i kazao je da je predsjednik Dejan Mandić sa minsitrom finsija Miloradom Katnićem „imao razgovor o nekim pitanjima i nadam  se da će se ona u narednom periodu rješvati.“

Picerija i restoran

Bilo je riječi i o tenderu za kasarnu Kumbor koja daje dobre mogućnosti za ulaganja u turizam. Prijavile su se dvije kompanije.

– U oba slučaja rekao bih da su ponude kvalitetne i uvjeravaju da bi taj investicioni ciklus u narednih tri do pet godina zaista mogao obogati turističku ponudu Herceg Novog. Ne bih prejudicirao ko će biti prvorangirani, ali čini mi se da je važno reći da ponude koje smo dobili se slažu sa idejnim rješenjem studije lokalcije, čak u jednoj se više preferiraju hotelski sadržaji. Radi se o ozbiljnim ponudama i u tenedrskom postupku dobro vođenim i nadam se da ćemo imati uskoro razgovre sa prvorangiranim – kazao je Lukšić.

Premijer Igor Lukšić je razgovarao s čelnicima lokalne uprave i o mogućem stečaju u Vektra Boki:

– Vlada je zaintersovana i partiće u kom pravcu će ići taj stečajni postupak kako bi smo pokušali vratiti malo točak istorije unazad i u potrazi za novim partnerma obezbjediti da stečajni postupak dovede  do rekonstrukcije hotela u Herceg Novom – riječi su premijera.

Predsjednik opštine Dejan Mandić je potvrdio  dobru saradnju sa Vladom u strateškim projektima koji očekuju Herceg Novi:

„Za mene je to danas jedna pozitivna priča sa premijerom“ – rekao je Mandić. Na novinarsko pitanje jesu li u premijerovu čast istakli   crnogrosku zastavu na zgradu opštine, koja se ističe samo kad su državni praznici, Mandić je potvrdno odgovorio: „Jesmo!“

IMG_1072bbSa poslovodstvom Jadranskog brodogradilišta Bijela Lukšić je obišao dokove, ali i mjesto na obali gdje treba čim se ukloni  preostalih 5000 tona grita da počne izgradnja pogona za remont jahti i megajahti sa Piterom Mankom.

Predsjednik Odbora direktora  Stanko Zloković je potvrdio da teku pregovori sa „Porto Montenegrom“ o zajendičkoj firmi.

– Mi ćemo za 20-tak dana spakovati kompeltan grit koji se nalazi na  dijelu obale na kome će biti zajendnička firma i time smo naš dio obaveza izvršili. U međuvremenu teče aktivnost oko detalja ugovora o podkoncesiji i ostalih detalja koji prate ovaj posao.

Na naše pitanje je li tačno da je partnerstvo otkazala franscuska kompanioja „Composit warks“, Zloković je odgovorio:

– Nije tačno da je otkazala partnerstvo, ali je zastala sa daljim pregovorima dok ne bude riješeno pitanje grita – kazao je Zloković.

Do sada je spakovano 25 hiljada vreća grita. Deponovanje ove susptance koja nastaje pjeskarenjem brodova u skladišta u krugu Brdogradilišta samo je privremeno rješenje i treba naći trajno, uz pomoć eksperata svjetske banke, poručio je premijer Igor Lukšić.

On je danas posjetio i Dječji dom Mladost i razgovarao sa hercegnovskim privrednicima.IMG_1083dd

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code