IGRALIŠTE NA SAVINI KONAČNO U ZAVRŠNICI IZGRADNJE

IGRALIŠTE NA SAVINI KONAČNO U ZAVRŠNICI IZGRADNJE

202
0
Podijeli

Izgradnja igrališta na Savini jedna je od onih investicija u Herceg Novom,koja se odvijala dinamikom “jedan korak naprijed, dva nazad”.

Započela je skoro prije dvije godine, a zaustavljana zbog sezone i nedostatka sredstava. Sada iz kompanije “Brent”, koja je glavni izvođač, uvjeravaju da su u završnici posla i da postavljaju stubove za rasvjetu.
Početkom sljedeće sedmice trebalo bi da bude definisan konačan iznos sredstava koja su neophodna za finalizaciju radova, navodi za Radio Jadran, vlasnik firme “Brent”, Predrag Kundačina.
– Tokom prethodna dva dana počeli smo sa montažom stubova za rasvjetu, a ono što je ostalo da se uradi jeste postavljanje specijalne podloge na terenu, kao i “fini” unutrašnji radovi u prostorijama – montaža sanitarija i struje – kaže Kundačina.
Ipak nemoguće je precizirati kada će sportisti moći da koriste igralište. Potrebno je oko trideset sunčanih dana najmanje kako bi se radilo u koninuitetu. Riječ je o specijalnoj gumenoj podlozi za čije postavljanje je neophodno lijepo vrijeme. Ako vijeme dozvoli, a do sada jeste, igralište bi moglo biti gotovo za mjesec ipo, prognozira vlasnik “Brenta”. Biće neophodno sanirati i djelove igrališta koji su devastirani tokom pauze u izgradnji. Teren nije bio zaštićen zbog nedostatka finansija.
Radovi na igralištu su nekoliko puta prekidani zbog nedostatka novca, ali kako nam je Kundačina ranije kazao, obezbijeđeno je između 40 i 50 hiljada eura.
Igralište se gradi iznad OŠ „Milan Vuković” na Savini. Na površini od 2.400 kvadrata trebalo bi da bude moderan teren za košarku, odbojku, mali fudbal i rukomet, tribine sa 225 sjedišta i garaže ispod tribina. Stadion bi trebalo da ima sopstvenu električnu rasvjetu tako da će moći da se koristi i u noćnim satima.
Ukupna vrijednost ovog posla, koji vodi Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, je 230.000 eura. Najveći dio (70 odsto) obezbijeđeno je prodajom devet garaža koje su izgrađene ispod tribina igrališta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code