II Međunarodna dječija olimpijada u nedjelju u Igalu

II Međunarodna dječija olimpijada u nedjelju u Igalu

1479
2
Podijeli

djecija olimpijada press 111115Univerzalna školica sporta JUMP organizovaće u nedjelju 15. novembra “II Međunarodnu dječiju olimpijadu”, koja će biti održana u Sportskom centru u Igalu, od 10 h.
Za sada je učešće potvrdilo 12 školica regiona, sa oko 400 djece, dok će Novljane predstavljati 50 najmlađih učesnika, uzrasta od 4-10 godina.
U olimpijadi će učestvovati članovi školica: SRD Talenat Nikšić, Sport talenat iz Mostara, Sportska škola višestrukog razvoja Bol iz Hrvatske, Libero iz Petrovca, Škola sporta Kotor iz Kotora, Sportikus iz Tivta, AK Sanja iz Bara, Smart Gym iz Podgorice, Škola sporta Šampion iz Nikšića, Atletic iz Nikšića kao i Školica džudoa sa Cetinja. Takmičenje će se sastojati iz 3 discipline i 7 kategorija za godišta od 2005-2011. Discipline su: trka četvoronoške, kombinacija sporta i koncentracije i poligon scestranosti.
Direktor školice JUMP, prof Milutin Govedarica na današnjoj press konferenciji zahvalio je svima koji su potvrdili učešće, ali i sponzorima koji su podržali manifestaciju:
“Učestvuje 12 školica sporta iz Crne Gore i zemalja regiona, a dolazi nam oko 400 djece. Neki od njih biće već tu u subotu popodne, kada ćemo u balonu Pollino sport u Meljinama održati edukativni trening – jedan čas iz atletike i čas iz fizičkog vaspitanja”, kazao je Govedarica.
Održavanje manifestacije podržala je između ostalih i TO Herceg Novi, a v.d. direktorica Bojana Blagojević obrazložila je da su ovaj događaj podržali prevashodno jer u njemu učestvuju djeca Herceg Novog, ali i da je ovo nešto što se događa van ljetnje sezone:
“Svakako da će TO i dalje podržavati ovaj događaj, i izuzetno je zadovoljstvo vidjeti da su ovi mladi ljudi uspjeli drugi put da organizuju ovako nešto”, poručila je Blagojevićka.
Koordinator, Vladimir Kujović, istakao je da na ovakav način žele da šire ideju o tome koliko sa djecom uzrasta od 4-10 godina treba raditi na njihovom motoričkom i fizičkom razvoju:
“Ideja je da se djeca razvijaju sveukupno, i da ne zapostavljamo njihove kognitivne, konjuktivne i motoričke sposobnosti, jer vejrujemo da će to značajno doprinijeti njihovom formiranju, a nadamo se a će to prepoznati i roditelji i svi ostali”, poručio je Kujović.
Pored lokalne TO, manifestacija je dobila podršku i od Opštine Herceg Novi, Vodovoda i kanalizacije d.o.o., JP Stambeno komunalno, hotela Lighthouse, Agencije za izgradnju i razvoj grada, JP Parking servis i drugih privatnih privrednika.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code