Iva otputovala za Bolonju, uz brojne želje za oporavak i finansijsku podršku

Iva otputovala za Bolonju, uz brojne želje za oporavak i finansijsku podršku

7381
11
Podijeli

iva bijelic rim 200616Malena Novljanka, jedanaestogodišnja Iva Bijelić, otputovala je jutros za Bolonju, gdje će sjutra biti primljena na klinici. Ispratille su je jedinstvene želje da povrati zdravlje, vršnjaka, rodbine, prijatelja i brojnih donatora. Mnogim humanitarnim akcijama, koje su njeni sugrađani uspješno organizovali, u jako kratkom periodu, prikupljeno je dovoljno novca da ona može nastaviti liječenje na Institutu Ricoli u Bolonji.

U gradskoj luci Škver, u petak je organizovano humanitaro veče na kome su pored muzičkih i scenskih nastupa, te kreativnih radionica, djeca organizovala pravljenje pinjate i prodaju peciva. Igraonica Zvrk radila je face painting. Na toj akciji prikupljeno je oko 600 eura.

Picerija i restoran

akcija za ivu 200616Saša Kulinović, u Novome poznat po nadimku Šaga, trčao je za Ivu 80 kilometara oko Boke, a svaki kilometar “prodao” je za 5 eura.   Odbojkašice Herceg Novog su se takođe uključile u akciju “Srcem za Ivu”. One su sakupile 2.320,70 eura. U subotu je na Karači održana humanitarna utakmica između KK Primorje 1945 i Veterana Primorja, čiji je prihod od ulaznica doniran za Ivu. U nedjelju je bio organizovan  humanitarni basket turnir “3 na 3” na terenu na Toploj 2, iznad marketa IDEA. Učešće po ekipi je bilo 15 eura i sav prihod je takođe doniran za pomoć maloj Novljanki.

akcija za ivu turnir 200616 2Predsjednik sportsko ribolovačkog kluba Mamula iz Herceg Novog, Dejan Drašković, organizovao je prvenstvo Crne Gore u podvodnom ribolovu na kome su članovi kluba sakupljali sredstva za Ivino liječenje, a on se zarad donacije odrekao i svoje nagrade.

Mališani koji su u subotu na trgu prodavali peciva uspjeli su da sakupe oko 1000 eura. Članovi AMSK Podi donirali su 500 eura. Donacije su poslali iz tržnice “Merkato”. Veliki broj građana Herceg Novog, ali i Crne Gore, takođe je učestvovao u pomoći.

akcija za ivu turnir 200616Prikljupljanje donacija nastavljeno je i danas. U OŠ “Orjenski bataljon” organizovana je akcija “Svi za Ivu”, pa su djeca koja su dolazila po svjedočanstva mogla ostavljati donacije u kutiji koja je bila postavljena u holu škole u periodu od 8 do 12 časova.

 

 

U Tivtu humanitarna akcija “Click for help-srcem za Ivu”

Susjedi iz Tivta su se pridržili humanitarnim akcijama Novljana. Akcija “Click for help-Srcem za Ivu“ je održana u subotu u Tivtu, na gradskoj rivi Pine.

Građani i gosti Tivta su pokazali veliku solidarnost. Oni su u zamjenu za dobrovoljni prilog dobijali portrete  koje su pravili profesionalni fotografi Mihael Đuričić, Nebojša Nišić i Vlado Trapara, a njima se  pridružila i poslastičarnica Minjon sa ukusnim sladoledima.  Akcijom je prikupljeno 1.192,50€.

Da smo, uglavnom, u nevolji složni pokazala je još jedna nemila situacija. Mnogobrojni građani, škole, agencije, firme, klubovi, organuzacije… priskočili su u pomoć, pa je prikupljeno dovoljno sredstava da mala Iva otputuje u Bolonju. Ostaje nada u najbolje i povoljne vijesti iz Bolonje.

11 Komentari

  1. Koliko je dala opština, koliko dadoše stranačke partije??? Za plakate izborne i marketing imaju para a za liječenje naroda otrovanog NATO bombama i nemaštinom— dade li ko kakva sredstva zna li se???
    0    0
  2. Tvrd sam na suze ali same krecu od tuge sto je ovo dijete bolesno i od ponosa na nasu djecu novsku koja su neuporedivo ispred nas odraslih. Ovo mislim generalno da se ne uvrijede oni odrasli koji su takodje pomogli ali je sve to nista naspram ovoga sto su ova djeca cinila. Mislim da niko ko je prosao preko trga, a covjekom se zove nije ostao ravnodusan i prilozio koliko je mogao.
    0    0

Ostavite komentar

*

code