ČIJE INTERESE LOMI KAMENOLOM U LJEŠEVIĆIMA?

ČIJE INTERESE LOMI KAMENOLOM U LJEŠEVIĆIMA?

0
Podijeli

kamanljesKompanija “YU BRIV” će zaštititi zakonski svoje interese u Lješevićima, navodi se u saopštenju, dostavljenom medijima. Skup koji je bio najavljen za danas, kojim mještani nastavljaju blokadu kamenoloma na lokaciji Lješevića gajevi nije odraz nezadovoljstva, već podrška pojedincima kojima su ugroženi lični i poslovni interesi legalnim otvaranjem i radom ovog kamenoloma – preciziiraju iz kotorske kompanije.

-Već duže neki mještani Lješevića, predvođeni predsjednikom seoskog odbora g-dinom Štiletom, na potpuno neistinit način pokušavaju da crnogorskoj javnosti predoče netačne tvrdnje o radu kompanije “YU BRIV” i samog kamenoloma “Lješevići-Gajevi”, čime nanose neprocjenjivu štetu našem ugledu i poslovanju – navodi vlasnik “YU BRIV” d.o.o. KOTOR, Vojislav Bujković.

Picerija i restoran

To je reagovanje  na najvljeni nastavak blokade  kamenoloma, za koji mještani tog grbaljskog sela tvrde  da  je dijelom na privatnom zemljištu koje je pod sporom, te da ugrožava životnu sredinu. Kao razloge blokade kamenoloma, mještani Lješevića navode imovinsko pravne odnose, kao i ekološke probleme koji su nastali kao rezultat rada kamenoloma.

Oni tvrde da koncesionar, Ju Briv, radi bespravno i većim dijelom na njihovom zemljištu, što Bujković oštro demantuje.

-Eksploatacija je na zemljištu koje je državna svojina. Nema ni jednog metra kvadratnog privatnog posjeda, ili posjeda koji je pod eventualnim sudskim sporovima – navodi on i smatra da su ciljevi i namjere organizatora skupova ostvarivanje ličnih interesa.

-Isti ti mještani su godinama ranije  nelegalnom eksploatacijom kamenoloma ostvarivali prihode, baveći se istim poslovima, ali mimo zakona, sve dok prije oko mjesec taj posao nije legalno počela da radi komanija YU briv. Legalnom eksploatacijom omogućili smo svim zainteresovanim privrednim subjektima i pojedincima kupovinu naših proizvoda iz kamenoloma, po najboljim tržišnim uslovima, umanjenim i za 30% od cijena istih proizvoda na ovom tržištu, sa izuzetno povoljnim rokovima plaćanja. I ovo je jedan od povoda i razloga organizovanja ovih skupova – smatra Bujokvić.

On najavljuje da će  se obratiti državnim organima da zaštiti njihove interese, jer isporuke JU BRIVA kasne, čime trpe veliku štetu.

Mještani Lješevića su u međuvremenu od Ministarstva finansija zatražili na uvid  dokumenta radi pripreme revizije koncesije i njenog raskidanja, jer je kako smatra predsjednik mjesnog odbora Dejan Štilet – netransparentna. Zato su umjesto danas nastavak blokade kamenoloma Lješevića gajevi, odložili za tri dana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code