Ilija Budeč poklonio auto “Novoj šansi”

Ilija Budeč poklonio auto “Novoj šansi”

4578
11
Podijeli

nova sansa ilija budec 010316Ugledni Novljanin Ilija Budeč poklonio je NVO “Nova šansa u Novom“ svoj automobil sa željom da pomogne ovoj organizaciji koja, kako je rekao, ne samo da okuplja mlade osobe sa invaliditetom iz Herceg Novog već ih uspješno uključuje u društvene tokove, socijalizuje. Automobil marke FIAT TEMPRA KARAVAN predao je predsjednici NVO Vesni Odalović i predsjednici UO NVO Vukici Novaković.

– Pratim preko medija rad ove NVO. Pročitao sam i čuo da imaju digitalnu štampariju u kojoj rade osobe sa invaliditetom. Bio sam u štampariji da vidim kako i šta rade. Divno. Sa željom da im na neki način pomognem kupio sam sliku jedrenjaka koja sada zauzima mjesto u mom domu. Potom sam, kada su govorili o problemima koje su imali sa prostorom, čuo gospođu Odalović koja je rekla da bi im značajna pomoć bila da imaju svoj auto. Ja imam dva auta. Ovaj je komforniji i veći pa sam odlučio da će im više koristiti i sa zadovoljstvom ga poklanjam ovoj NVO sa željom da i dalje uspješno rade – rekao je Budeč.

Picerija i restoran

Nevoljno je o ovome govorio za medije jer, kako je rekao, to smatra svojom obavezom . I do sada je, zajedno sa svojom porodicom, pomagao kada je bilo potrebno u raznim situacijama ali anonimno. Sada je ovim želio da motiviše i druge Novljane da pomognu i skrene pažnju na ovu NVO koja već šest godina uspješno radi sa mladima sa invaliditetom.

– Prosto ne postoje riječi kojima bih se zahvalila gospodinu Budeču. Njegov poklon nije samo dar. To je i njegovo priznanje našim naporima da pomognemo mladima sa invaliditetom. Korist nam je velika jer za sve što nam je potrebno koristimo privatna vozila ili taksi, bilo da treba dovesti na neku od radionica članove naše NVO ili dopremiti materijal za štampariju -rekla je Odalovićka.
Ona je podsjetila da svakodnevno imaju radionice koje se održavaju u okviru tri Projekta čija je realizacija počela ove govine. Za Dan žena organizovaće Dan otvorenih vrata naslovljen „Za naš Herceg Novi“ . Planirano je da 8. marta od 10 do 16 časova otvore vrata prostorija na Toploj za sve građane kako bi mogli da vide njihove rukotvorine. Uz članove NVO, njihove roditelje i volontere građani će moći da vide i kako nastaju razni predmeti od recikliranog materijala, kako slikaju, rade dekupaž tehnikom, a biće i muzike jer im je veoma aktivna Muzička radionica.

11 Komentari

  1. Ljudi, javite Budeču da mu vraćaju auto. Mitar će da pokloni bolje. Svaka čast Mitre! 🙂 Jedva cekamo da ti u novinama vidimo identitet i koje si auto ti poklonio nekome…. Aaajde jado, namirišem sirotinju na kilometar. Koja pohlepa i jad u ljudima. Raduj se tugo, evo tuge veće…
    0    0
  2. Djelo mog iskrenog prijatelja g-din Ilije za svaku pohvalu.Neko je davno kazao:”Niko u zivotu nije srecan,ako tu srecu nema sa kime da podjeli.”Jos jednom bravo Zile!
    0    0

Ostavite komentar

*

code