IMA LI OVDJE NORMALNIH ?!

IMA LI OVDJE NORMALNIH ?!

105
0
Podijeli

IMA_LI_OVDJE_NORMALNIH_U saradnji sa ’’Teatarom  Plus’’ i  Hercegnovskim pozorištem spremna je nova predstava ’’Ima li ovdje normalnih’’, u režiji i adapataciji Slađane Vujović, a po po originalnom tekstu ’’Normal… is that you?’’ autora Sam Bobrick-a i  Ron Clark-a.

 Nakon što je dugi niz godina čekao na iščitavanje, od kada ga je poznati glumac Milan Gutović dao Hercegnovskom pozorištu, tekst je predložen rediteljki:

Picerija i restoran

– Ova priča je našla mene, a ne ja nju – kaže za Radio Jadran, rediteljka Slađana Vujović i isitče da joj se odmah dopala. Čitalačke probe su trajele nekoliko mjeseci dok nismo sve prilagodili nama, izraze i imena i sve što je karakteristično za našeg čovjeka – objašnjava ona, dodajući da za nekim prevelikim adaptacijama nije bilo ni potrebe.

Originalni tekst je premijerno prikazan u Njujorku februara 1970. Od tada je igran u preko 40 zemalja, dostigavši kultni status, a 1976. snimljen je film po istom tekstu.

Napisan je u vrijeme kada su se homoseksualci i druge manjine u Americi još uvijek borile za ravnopravnost u društvu. Prvi je pozorišni komad u svijetu koji se temom homoseksualnosti bavio na otvoren, neopterećen i duhovit način.

– Bez obzira na to ovo je sasvim obična priča o roditeljima koji se u ni u čemu ne slažu, osim ’’što se slažu… da se ne slažu sa seksualnom opredjeljenošću svoga sina’’, kaže Vujovićka.

U predstavi igraju Zoran Trojanović, Danilo Babović, Lazar Petrović, Lidija Petrone i Sladjana Vujović. Scenu potpisuje Živko Peulić Kvale, kostim Vesna Vukićević, grafičku obradu Vojislav Kilibarda, a ton i svijetlo Pero Dubanek.

 

Pretpremijera je najavljena u petak 21.oktobra u Domu Kulture u Bijeloj, premijera  u Dvorani Park u Herceg Novom 22. oktobra, a prva repriza u ponedjeljak  24. oktobra u 20 časova.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code