Ima-nema spora oko građevinske dozvole za sanitarnu deponiju Duboki do

Ima-nema spora oko građevinske dozvole za sanitarnu deponiju Duboki do

753
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

duboki do satDirektor hercegnovske „Čistoće“ Borivoje Bonić i dalje je pri stavu da protiv građevinske dozvole za izgradnju deponije Duboki do ne postoji tužba Mjesne zajednice Morinj.
On nije želio da demantuje menadžera kotorske Opštine, Srđana Dragomanovića, koji je tokom vikenda reagovao na njegove izjave, ukazavši da tužba Morinjana ipak postoji.
Radio Jadran imao je uvid u službeni dokument iz Upravnog suda, koji je dostavljen hercegnovskoj Čistoći, a kojeg potpisuje predsjednica Upravog suda, Branka Lakočević.
U dopisu se navodi: „U vezi Vašeg dopisa broj UPI 0503-700/42-2014-1 od 5.10.2015. god, obavještavam Vas da je, na osnovu podataka koje ste u dopisu dostavili, i uvodom u Upisnike ovog suda, zaključno sa 7.10.2015. utvrđeno da protiv navedenog rješenja, nije pokrenuta tužba za pokretanje upravnog spora“, kaže se u dopisu Upravnog suda, koji potpisuje predsjednica, Branka Lakočević.
Podsjetićemo, menadžer kotorske Opštine, Srđan Dragomanović je kao potvrdu svojih navoda dostavio Radiju Jadran prepisku sa ovlašćenim službenikom Upravnog suda Crne Gore, povodom zahtjeva MZ Morinj koja mu se obratila za pomoć, kao i tužbu.
„Navedena građevinska dozvola nije pravosnažna i u toku je postupak pred Upravnim sudom po tužbi MZ Morinj, a o načinu na koji je ona izdata i o tome koliko je ispoštovana prethodna procedura i pozitivni propisi, imaćete prilike da se uvjerite nakon donošenja presude Upravnog suda“, kategoričan je bio Dragomanović.
Bonić je kazao da od Ministarstva održivog razvoja i turizma očekuju odgovor, tj. „razrješenje“ situacije, kako bi mogli da raspišu tender za izvođača radova sanitarne dceponije.
U lokalnoj samoupravi kratko su nam kazali da su proteklih dana pratili ovu situaciju u medijima, ali nijesu željeli da komentarišu ono što je u nadležnosti sudskih instanci. Bonić je objasnio i da Opština nije bila upoznata sa postojanjem žalbe, zbog čega je Služba za zastupanje Opštine tražila od Upravnog suda „potvrdu“ da li tužba postoji ili ne. Odgovor je bio negativan.
Ukoliko MORT potvrdi da tužba ipak ne postoji, tender za izvođača radova trebalo bi ubrzo da bude raspisan, kako bi se do kraja godine krenulo sa prvom fazom radova izgradnje deponije, koji su vrijedni 40 hiljada eura, za što u opštinskoj kasi postoji novac. Izgradnja deponije procjenjuje se na 6,5 miliona eura za što će Opština najvjerovatnije aplicirati za sredstva iz državnog budžeta.

4 Komentari

  1. Nema ođe nikoga doma,đe ste viđeli da se smeće odlaže u sred planine???Razmišlja li ko da bi se tuda možda mogli voditi turisti,pošto je duboki do odmah pored jedne od staza koja vodi za pl dom za vratlom.
    0    0

Ostavite komentar

*

code