IN MEMORIAM: DUŠAN SEFEROVIĆ – ŽIVIO I OTIŠAO MIRNO I ČESTITO

IN MEMORIAM: DUŠAN SEFEROVIĆ – ŽIVIO I OTIŠAO MIRNO I ČESTITO

191
0
Podijeli

seferovic dusanPovodom smrti Dušana Duška Seferovića, istaknutog društveno političkog radnika i cijenjenog Zeleničanina i Novljanina koji je čitav svoj životni i radni vijek vezao upravo za svoj zavičaj, opština Herceg Novi organizovala je komemorativnu sjednicu.
Da mu je rodni kraj bio uvijek u srcu pokazivao je i djelom uvijek se zalažući za njegov napredak, kazao je glavni administrator opštine Herceg Novi, Tomica Milošević:
– Svoje zasluge nikada nije isticao niti tražio zahvalnost. Do kraja života ostao je marljiv i dosljedan svojoj ideji da naš grad i cijela Boka budu primjer razvijenog područja i prave turističke meke. Toplinu svoje duše izražavao je i kroz stihove pišući tekstove za pjesme za širom svijeta poznatu klapu „Bokelji” čiji je bio osnivač. Kao što je i živio tako je i otišao. Mirno i čestito, revnostan i u poštenju i u pravdi – istako je Milošević. Predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, saosjećajući sa Duškovom porodicom, podsjetio je na njegov životni i radni vijek.
komemoracija dusko seferovic1– Rođen je u Zelenici 1935. godine u cijenjenoj radničkoj porodici. Za Zeleniku je vezano cijelo njegovo djetinjstvo, počeci školovanja i prva saznanja o svijetu i životu. Pravni fakultet završio je u Beogradu i kao mladi pravnik, odmah po završetku studija, vratio se u svoj zavičaj. I tada se isticao kao napredan, poletan i vrijedan, mlad obrazovan čovjek, žedan znanja u struci i nauci. Oženio se i ubrzo postao otac, blag i topao kakav je ostao do kraja života. Radio je u Zavodu za urbanizam i projektovanje, Bokakomercu, Vili „Galeb”, Institutu „Dr Simo Milošević” i Opštini Herceg Novi i to uvijek na odgovornim funkcijama. Dužnost predsjednika Izvršnog odbora Opštine Herceg Novi obavljao je tokom 1978 i 1979. godine, u najtežem, i iskušenja punom periodu zemljotresa, pokazavši veliki profesionalizam, odlučnost i energičnost radi čega je i kasnije bio biran na mjesta koja zavređuju samo najbolji.
komemoracija dusan seferovic2U više mandata Duško Seferović bio je delegat u Skupštini. Kao jedan od osnivača i najaktivnijih članova ansambla „Bokelji” pisao je tekstove za pjesme koje su postajale najpoznatije kompozicije poput: „Zeleničke tihe vale” i „Pjesmu Herceg Novom”.
– Duško je zaista bio izuzetan: dobar, primjeran, odan svojoj porodici, vjeran životni saputnik, istinoljubiv i pravedan čovjek, sa mnogo vrlina, čovjek dostojan poštovanja. Njegovi najbliži mogu biti ponosni što su ga imali takvog, dobrog oca i djeda, brata, tasta i rođaka – kazao je Mandić.
Dušan Duško Seferović biće sahranjen danas u Kutima, kod crkve Sv.Trojice. Pogrebna povorka kreće iz gradske kapele do porodične grobnice u 16.30.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code