IN MEMORIAM: MIŠO ŠKOBALJ – IMAO JE VELIKU ŽELJU I MOĆ DA...

IN MEMORIAM: MIŠO ŠKOBALJ – IMAO JE VELIKU ŽELJU I MOĆ DA POMAŽE DRUGIMA, ALI SEBI NIJE MOGAO POMOĆI

878
0
Podijeli

Povodom smrti odbornika lokalnog parlamenta u Herceg Novom, Miša Škobalja, danas je u prisustvu rodbine, kolega i prijatelja, u skupštinskoj Sali održana komemorativna sjednica.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Andrija Rdman koji je pozvao prisutne da minutom ćutanja odaju poštu preminulom odborniku.
Oprašatjući se od svog prijatelja i kolege, profesor Blago Radanović je kazao da se sa tugom i poštovanjem sjećamo Miša Aćimova Škobalja, cijenjenog sugrađanina, velikog humaniste, poštovaoca svoga zavičaja.
– Imao je veliku želju i moć da pomogne ljudima u nevolji. Naročito je pomagao bolesnima i sirotinji. Pomagao je mnogima, ne samo iz Boke i Crne Gore nego i iz Hrvatske, posebno Konavala, Hercegovine, Srbije i ostalih krajeva iz okruženja. Malo je pričao, ali su njegove riječi puno govorile. Znao je da zaviri u dušu očajnika i biranim riječima da im ponovo vrati želju za životom – rekao je profesor Radanović.
On je podsjetio da je Mišo prije dvije godine prvi put počeo da se bavi politikom, sa željom da koliko je to moguće „pomogne razvoj svog napaćenog grada”. Bio je jedan od inicijatora i osnivača Udruženja građana Izbor i njegov prvi predsjednik.
– Pomagao je mnogima, a sebi nije mogao da pomogne, Neizliječiva bolest brzo ga je savladala i otrgla ga iz naših redova, ali će njegova plemenita duša zauvjek ostati u našim srcima, rekao je profesor Radanović. Porodici Škobalj je poručio da budu ponosni što su ga imali, jer gdje god se danas pomene ime Miša Škobalja, izaziva poštovanje.
Mišo Škobalj je rođen 5. novembra 1954. godine u Sutorini. Odrastao je u skromnoj seoskoj porodici. Osnovnu i srednju tehničku školu završio je u Herceg Novom. Po završetku školovanja radio je u PKB-u a od 2000. godine radi u Šumskom gazdinstvu kao šumar. Oženjen je i ima dvoje djece.
Sahrana odbornika Miša Škobalja biće sjutra u 16 h na groblju crkve Sv Gospođe u Prijevoru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code