Informativni dan u Kotoru: “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori”

Informativni dan u Kotoru: “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori”

720
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

kotor niskokarbonski turizam 010216U Opštini Kotor organizovan je informativni dan povodom objavljivanja javnog poziva za iskazivanje interesovanja za ućešće u pilot fazi projekta pod nazivom “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori” na kojem su predstavljeni uslovi učešća na ovom javnom pozivu.
Poziv su objavile Ujedinjene nacije za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, koja pruža mogućnost dobijanja tehničke i finansijske podrške inovativnim, investicionim projektima, koji aktivno doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma (utiču na smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte).
Cilj javnog poziva je iskazivanje interesovanja i utvrđivanje kapaciteta opština – organa lokalne uprave i javnih službi i organizacija civilnog društva za realizaciju ovakve vrste projekata.
Pravo učešća imaju: Opštine – organi lokalne uprave i javne službe u Bokokotorskom zalivu (Kotor, Tivat, Herceg Novi) i Prijestonici Cetinje, kao i organizacije civilnog društva (udruženja, asocijacije, nevladine organizacije) registrovane u Crnoj Gori, a koje djeluju na području opština Kotor, Tivat, Herceg Novi i Prijestonice. Maksimalni iznos finansijske podrške po investicionom projektu je 150.000 eura, dok je minimalni iznos po projektu 50.000 eura. Kofinansiranje jednog inovativnog, investicionog projekta može iznositii maksimalno 25% njegove ukupne vrijednosti ( npr. za projekat čija je ukupna vrijednost 400,000 eura, kofinansiranje može biti maksimalno 100,000 eura). Krajnji rok za slanje prijava je 10.02.2016. godine do 16 h.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code