Informativno-edukativna kampanja u preduzećima za prevenciju dijabetesa

Informativno-edukativna kampanja u preduzećima za prevenciju dijabetesa

765
1
Podijeli

debit-life-stambeno-komunalno-121016Nevladina organizacija “Život sa dijabetesom – Diabet Life” pokrenula je 7. oktobra informativno-edukativnu kampanju pod nazivom “Pomjeri se s mjesta”. Njome podsjeća preduzeća u kojima zaposleni većinu radnog vremena provode sjedeći, ili su u stresu, na neke od vodećih “okidača” za dijabetes. Ukazuje na prevenciju, simptome, komplikacije, pomoć i druge probleme vezane za dijabetes.

Planirane su posjete školskim ustanovama u Opštini Herceg Novi i u saradnji sa nastavnim kadrom i roditeljima iz ove NVO upoznaće djecu i roditelje sa problematikom i alarmantnim povećanjem djece oboljele od dijabetesa.

Picerija i restoran

– U svemu svakako treba istaći i svakodnevne probleme dijabetičara, a samo jedan od njih su preskupe trakice koje su dijabetičarima neophodne za mjerenje šećera u krvi. I naša NVO se direktno susrela sa tom problematikom u toku priprema za kampanju  pozivemo sve donatore da nam pomognu i doniraju sredstva koliko mogu da bismo ovu kampanju učinili što uspješnijom i masovnijom, te doprli do što većeg broja ljudi – kazali su iz NVO Život sa dijabetesom – Diabet Life.

Prvo preduzeće koje su, 7. oktobra posjetili je JP “Komunalno-stambeno” Herceg Novi, u kojem su u izuzetno ugodnoj i opuštenoj atmosferi mjerili nivo šećera u krvi zaposlenima, kao i krvni pritisak, ali i upoznali zaposlene sa opasnostima ove opake bolesti i ciljevima kampanje “Pomjeri se s mejsta”.

– Zahvalni smo direktoru Branku Božoviću, koji je ovim putem pokazao brigu o zdravlju svog kolektiva, zatim gospođi Brankici Tušup, kao i kompletnom kolektivu JKSP koji su se odazvali i učestvovali te time “otvorili” našu kampanju koja će prema planovima trajati do kraja godine – poručili su iz ove NVO.

Sva zainteresovana preduzeća, koja žele da sprovedu ovu kampanju, mogu kontaktirati NVO “Život sa dijabetesom – Diabet Life” putem maila diabetlifenvo@gmail.com, a sve potrebne informacije nalaze se na sajtudiabetlifenvo.wixsite. com/diabetlife, kao i na Facebook stranici www.facebook.com/ diabetlifenvo.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code