INSPEKCIJA: “CARINE” NEMAJU ODOBRENJE MORSKOG DOBRA I LOKALNE UPRAVE, KADIĆ: NIKADA NE...

INSPEKCIJA: “CARINE” NEMAJU ODOBRENJE MORSKOG DOBRA I LOKALNE UPRAVE, KADIĆ: NIKADA NE BISMO DOZVOLILI OVAKAV SKANDAL

102
0
Podijeli

Iz pr službe Uprave za inspekcijske poslove Radiju Jadran je maločas saopšteno, jednom rečenicom, da “Carine” nijesu imale odobrenje za korišćenje kupališta ispod sopstvenog hotela “Delfin” u Bijeloj, niti za pružanje turističkih usluga.

– Prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora inspektori Uprave za inspekcijske poslove utvrdili su da DOO „Carine” Podgorica ne posjeduje propisanu dokumentaciju od strane JPMD za korišćenje kupališta ispod hotela Delfin, pa samim tim nemaju ni odobrenje za obavljanje djelatnosti pružanja turističkih usluga na plaži, koje izdaje nadležni organ lokalne uprave – navodi se u obrazloženju pr-a, Milene Ostrojić.
U prethodnom tekstu na portalu Radija Jadran prenijeli smo obrazloženje Morskog dobra da je zbog duge procedure “okasnilo” potpisivanje ugovora o dugročnom zakupu kupališta sa vlasnikom Carina Popvićem. On je uvijek bio redovan platiša kao zakupac kupališta ispod Delfina, u koje je uložio pola miliona eura.
U namjeri da saznamo i koje to odobrenje lokalne uprave nije posjedovao Popović i njegova kompanija “Carine”, kako tvrde iz Uprave za inspekcijske polove, potražili smo razjašnjenje sekretara za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, Mladena Kadića.
– Lokalna uprava nema nikakve veze sa izdavanjem odobrenja za turističku djelatnost i zakup kupališta, jer su za to nadležni “Morsko dobro” i resorno Ministarstvo. S druge strane, da je lokalna uprava imala bilo kakve veze ovakav se skandal ne bi nikada desio.
Smatarm da ovakvo postupanje inspekcije ne samo da je nanijelo veliku štetu hotelu Delfin nego ukupnoj turističkoj privredi Herceg Novog – kazao je za Radio Jadran, Kadić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code