Inspekcija izdala 2000 prekršajnih naloga, sa novčanim kaznama od 647 hiljada eura

Inspekcija izdala 2000 prekršajnih naloga, sa novčanim kaznama od 647 hiljada eura

14
Podijeli

Uprava za inspekcijske poslove je od 11. juna do kraja tog mjeseca obavila ukupno 3880  kontrola, u okviru kojih je utvrdila 2390 hiljada nepravilnosti.

“Inspektori su izrekli mjeru ukazivanja u 869 slučajeva, dok je u 820 slučajeva doneseno rješenje”, navodi se u saopštenju Uprave.

Picerija i restoran

Izdatao je dvije hiljade prekršajnih naloga, sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 647 hiljada eura i podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Uprava od 11. juna obavlja pojačani nadzor u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, u kojem učestvuje 70 inspektora.

Iz Uprave su poručili da su za naredni period planirane određene aktivnosti među kojima su kontrola ispunjenosti svih uslova u objektima za obavljanje djelatnosti turizma, ugostiteljstva, trgovine, zanatstva, zdravstvenih i drugih vrsta usluga, kao i proizvodnje u propisanim slučajevima.

Planirana je i kontrola porijekla robe, njene evidencije nabavke i prodaje, uplata dnevnih pazara na žiro račun, evidencija gostiju, izdavanja računa u ugostiteljstvu, turizmu, trgovini, zanatstvu i drugim uslugama.

Kontrolisaće se i nadzor u zdravstvenim ustanovama kao i nad bezbjednošću vode za piće u hotelima, odmaralištima, ugostiteljskim objektima, kontrola zapošljavanja i isplata zarada i naknada i drugih obaveza iz radnih odnosa i zaštite i zdravlja na radu.

14 Komentari

 1. Zato ja zatvorih svoj dugogodisnji privatni biznis jer mi je dosadilo da placam svima koji udju na vrata jer na moja su vrata mogli uci bez da ih doceka pistolj, psovka ili batine pa su mi fino ljubazno pisali kazne. Dosta je bilo….

 2. Da je više privatnika bilo bi manje neradnika,kazne bi bile manje,a budžet veći.Sve će to biti,poštovaće se zakon .Ni sad nemaš brigu ako poštuješ propise,ali to je malo previše rada za premalo ili nimalo zarade,u tome grmu leži zec.

  6
  3
 3. Bolje je biti na birou, jer od privatluka više leba nema. Još bolje je raditi kod države ili u opštini, da dobijete od tih para koje ukradu od privatnika, a ne da kradu od vas.

  35
  3
 4. Uvijek po istome, najgore produ oni koji rade propisno , nelegalne niko i ne kontrolise jer , kazu nemaju nadleznost za nelegalne!!! Bilo bi i smjesno da nije mnogo zalosno !

  36
 5. Vratite Turke!! Harač u to doba je bio blazen,ovo danas je samo strah da li ce neko sa fasciklom uci na vrata.. Drzavni nameti, porezi, javno otimanje i izmisljanje pravila zarad punjenja budzeta, dok isti prodavaju drzavu, gubi svaki smisao poslovanja… Opremili ste 70 zadojenih, primitivnih sjeveraca da sprovode zakon!! Smatram da treba da postoje pravila ali dajte olaksajte jer ovako dobit samo ima drzava..

  31

Ostavite komentar

*

code