Inspekcija na primorju: Za sedam dana za 43 objekta zabrana rada

Inspekcija na primorju: Za sedam dana za 43 objekta zabrana rada

4074
9
Podijeli

herceg novi 120Uprava za inspekcijske poslove objavila je da je u pojačanom nadzoru u primorskim opštinama od 9. do 15. juna utvrđeno 666 nepravilnosti tokom 1140 inspekcijskih pregleda.

Nepravilnosti su se najviše odnosile na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisno vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga.

Picerija i restoran

Uočeni su i sanitarno-higijenski nedostaci u većim objektima, neposjedovanje sanitarnih knjižica kod radnika koji posluju sa hranom, roba sa isteklim rokom, kao i postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja.

Zato je izrečeno 268 mjera ukazivanja, donijeto 212 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 43 o zabrani rada. Izdata su i 503 prekršajna naloga.

Na šetalištima su se, kako je objašnjeno, sprovodile zajedničke aktivnosti sa predstavnicima Komunalne policije.

9 Komentari

  1. Tako je to velike niko nedira,a male globe svaki dan hoce da uniste male da bi veliki drzali monopol a svi mi radili kod njih i jos bili srecni ako imamo posao.

  2. Znate li sta je prevencija gospodo iz inspekcije? Da li vas je neko tome naucio? Samo represija…Ocigledno svi zajedno nemamo viziju!!! Neko vas je grdno zaj…..:-( bruka

Ostavite komentar

*

code