Inspekcija naložila “Đokić grupi” da ukloni šut, ili kazna

Inspekcija naložila “Đokić grupi” da ukloni šut, ili kazna

4326
18
Podijeli

Nakon Jadranove priče o neprimjerenom održavanju gradilišta tokom rekonstrukcije Šetališta Pet Danica, od Rafaela do Galeba, odnosno odlaganju zemlje i šuta na samu ivicu mora, pokazanog foto i video zapisa, reagovala je hercegnovska komunalna policija. U kratkom obavještenju, načelnik Službe Komunalne policije, Zoran Bijelić je naveo:

setaliste rekonstrukcija 55– Što se tiče odlaganja šuta na plaži prilikom izvođenja radova preduzete su inspekcijske mjere, a izvođač radova DOO “Đokić Group” se obavezao da će sve otkloniti, na šta mu je ukazano od strane inspekcije, nadzora, kao i od strane samih građana. Ukoliko imenovani ne postupi po nalogu isti će biti kažnjen u skladu sa Zakonom.

Picerija i restoran

U međuvremenu, bilo je loše vrijeme, jugo, valovi i nestala je gomila šuta i zemlje. Da li je odnijelo jugo i sprala kiša u more, ili je, ipak, izvođač odnio kamionima, kako je i ranije tvrdio da je od početka posla to radio?

osman djokicU još jednom kontaktu sa vlasnikom kompanije, Osmanom Đokićem, ali i lično, uvjerili smo se da na kupalištu u Igalu nema više deponije pjeska i zemlje. Đokić tvrdi da je sve ukrcano u kamione i odnijeto na deponiju u zaleđu. Takođe, napominje i da neće 15.maja biti završeni grubi građevinski radovi na rekonstrukciji Šetališta, kako je to ranije obećao, jer bilo je loše vrijeme:

– Biće nam potreban još koji dan, ali smo pri kraju. Sljedeće sedmice stižu ograda i cvijeće – kazao nam je Đokić.

Neki vlasnici lokala i dalje tvrde da je zemlju sa gradilišta odnijelo jugo i da je na dnu mora mulj i šut. Drugi pak, poput Branka Burića, nemaju primjedbe. On tvrdi  da ima 6 poslovnih prostora na Šetalištu i da od početka sa izvođačem ima dobru saradnju.

setaliste rekonstrukcija 56

Kako bilo, narod ne kaže uzalud,”ako laže koza ne laže rog”. Činjenica je da je previše prolongiran posao oko rekonstrukcije Šetališta, da su nadzor i kontrola gradilišta morali biti strožiji.

Inače, do sada je Ugovor o zakupu kupališta regulisalo 7 zakupaca od Blatne plaže u Igalu do Škvera. Takva kupališta su, prema navodima Zorana Bijelića, već bila pod  inspekcijskim nadzorom. Kada će ostali zakupci sklopiti Ugovor i dobiti Rješenje o korišćenju kupališta očekujemo odgovor iz JP “Morsko dobro”.

setaliste rekonstrukcija 57

U međuvremenu, mnoge plaže na hercegnovskoj rivjeri su u žalosnom stanju. Bijelić najavljuje da će od  20.maja DOO “Čistoća” pristupiti  čišćenju više kupališta, koja nisu u zakupu, kao i onih koja neće biti dati u zakup sa Morskim dobrom, a riječ je o javnim kupalištima.

18 Komentari

 1. @luka, pokazujes diskutabilni nivo imteligencije, zracis ljudskom destrukcijom, tipican si egzemplar desnog devijacionizma, jeli ti jasno da i ti ucestvujes u toj sporkoj raboti, i na kraju, ne kaci se sa iluzionistom, bezobrazniji je od tebe. OK?
  0  0
 2. @iluzionista
  Okani se autistične politike. Naivan si i smiješan sa svojim predlozima, jednostavno stvari u pravnom sistemu ne funkcionišu kako to ti kažeš. Ali s obzirom na tvoju iskrivljenu sliku stvarnosti i ne očekuje se da ti to shvatiš.
  0  0
 3. Evo neka “nadlezni” samo prosetaju Bijelom i da vide sta je devastacija…ali nemaju oni petlju za to, a ni stida jer u suprotnom ne bi nikom palo na um ni kariolu da iskrca u more…..
  0  0
 4. @luka, e vidis drugar, da i ti ne ucestvujes u ovoj sporkoj raboti cim spominjes – nadlezne institucije- naime koje su to “institucije”,a ta is
  ta

  bratija nece ili ne smije da se petlja u svoju nadleznost, oni radje setaju u parovima Njegosevom ulicom o krevelje se u radio stanicu nego ga munjevito reaguju na ovekve svinjarije, uostalom neka Djokic pokaze ggje je to smece odlozio, a ja cu pokazati gdje su na desetine m3 bacene u more, pa ti mlati i opstruiraj i dalje, mozda si za to placen. Sve jasno?
  0  0
 5. Meni nije jasmo kako ovdje niko ne hvali rad ove opštinske sliuzbe, baš su radni i sposobni, kad ih vidim kako lijepo voze slalom kolma po šetalištu presrećan sam, jer znam zašto ih plaćamo. Ne bi nam grad bio ovako uredan, čist i lijep i ne bilo ovoliko buke iz ovih razglasnih barki i kafića da nije ovih sposobnih inspektora. Hvala im što se trude, samo nastavite i bićemo još zadovoljniji.
  0  0
 6. To sto Djokic prica ne odgovara objektivnoj stvarnosti, naime dobar dio zemlje i gradjevinskog materijaja je bagerom gurnut sa betonske ploce u more, uostalom , moze li taj pokazati gdje je to odnijeo- u zaledje-, i jos nam se svima bezobrazno smije, u lice.
  0  0
 7. Reaguju tek kad neki medij objavi. napravite pricu oarkiranju kod starog doma zdravlja i gore prema kuli, mozda ih pokrenete da i tu nesto urade.
  0  0
 8. Gdje živi ovaj Bijelić, u HN izgleda samo svrati ponekad, kada je lijepo vrijeme i tihe noći. Ne čuje preglasnu muziku, nije vidio kako more odnosi šut, ne zna kako mu službenici prave saobraćajne prekršaje… Ima li ko sposobniji da riješi ovaj komunalni haos u gradu ili je i to u režiji da se grad što više devastira?
  0  0

Ostavite komentar

*

code