Inspekcija spremna za pojačan nadzor u sezoni radi suzbijanja sive ekonomije

Inspekcija spremna za pojačan nadzor u sezoni radi suzbijanja sive ekonomije

11
Podijeli

Inspektori će tokom ljeta kontrolisati izdavanje fiskalnih računa, uplatu pazara, zapošljavanje, posebno nerezidente, kao i ostvarivanje prava zaposlenih, radi suzbijanja sive ekonomije na tržuštu robe, usluga i rada.

Pojačani nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni podrazumijeva kontrolu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, sanitarno-tehničkih i higijenskih uslova, kao i provjeru da li je obavljen obavezni zdravstveni pregled zaposlenih, naveli su iz Uprave za inspekcijske poslove agenciji Mina-business.

Picerija i restoran

Dinamički plan aktivnosti pratiće Koordinacioni tim sastavljen od pomoćnika direktora i glavnih inspektora koji će biti koordinatori po opštinama.

„Inspekcije koje su zadužene za pojačani inspekcijski nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni su Turistička, Tržišna, Inspekcija rada i zaštite i zdravlja na radu i Zdravstveno-sanitarna inspekcija“, rekli su iz Uprave.

Šefica Koordinacionog tima biće pomoćnica direktora Višnja Orban.

Pojačani nadzor će, kako se zaključuje, kontinuirano sprovoditi domicilni i angažovani inspektori.

11 Komentari

 1. Svake godin u ovo doba ista priča!!.Ista priča ali ništa da se promeni na bolje.One koje ne kontrolišu i ne kažnjavaju i dalje će biti tako a koje svake godine posjete i kazne,neke i više puta jer kažu, mogu svakih petnaest dana da vas kontrolišu,tima će i ove godine da “deru kožu”.Ljudi džaba priča.Mislim da oni i neznaju koje sve firme postoje, jer da znaju, nekoga bi i zaobišli ove godine,Spisak im je od upotrebe već sav pogužvan.Ajmo malo ove godine sa novim spiskom,ima tu još firmi u koje nikad njeste ušli.Možda ne smjete ili vas je stra???!

 2. Ma kontrolisite dilere droge i narkotika,to prolazi legalo u svakoj opcinskoj vlasti,zasto?Niko nema m… da se uhvati sa ajkulama u kostac,pa se pravimo da to ne vidimo.
  Ali parkirajte pogresno,ode auto u servisnu zonu,primi rodjaka na spavanje,kazna,ma i za brata neprijavljenoga,sramota ko se sve ogrebao o narod!!!

  • Ne smeta niko ko trosi pare u gradu gdje zaradjuje.Znate onaj vic sa mnogo istine”Dosao stranac u grad platio sobu 100€ Matu i otisao je pogledati,Mate platio dug u prodavnicu od 100€,prodavac platio mesaru dug za meso 100€,a ovaj dao k**** dug za usluge 100€, k**** platila Mati dug za sobu 100€.U medjuvremenu stranac vidio sobu nije mu se svidjela pa trazio nazad i dobio 100€.Svi zadovoljni turizamom u mjestu.E da je Mate iz Niksica on bi platio nekome u Nk.i od para mjesto ne vidi nista,a sezone nema.Za to svako ko trosi u gradu u kom zaradjuje srecan mu bio svaki posao jer cemo od njega svi biti zadovoljni i imati koristi.Nk. je primjer jer ste ga vi naveli.

 3. I ove godine kao i godinama unazad kazne ce se naplacivati u istim u fazonu mora se,a pojedini godinama rade nelegalno,bez dozvola,bez prijavljenih radnika,bez racuna,al ti su veliki i njih niko ne dira.Treba li naglasiti da su objekti ex policije,Niksicana,Podgoricana…i narvno vecina radi samo par mjeseci ljeti,pare trose ko zna gdje izvan ovog grada

  17
  1
 4. Pojačan nadzor vršite na onima koje niste kontrolirali prošle god.
  Da li je tačno kako se uveliko priča po gradu da 200 metara kupališta ispod Titove vile u Igalu već drugu godinu radi bez ijednog papira.
  Inače kupalište je u posjedu Instituta

  20
  • MAESTRO,TO SU TI ONE SNAGE KOJIMA HVALI YU SOCIJALIZAM I KOJI SAZALJEVAJU RADNIKE PRVOBORCA BIJELE ITD. GDJE U SVIJETU IMA TOLIKO CINOVNIKA .KAD ONI SVAKOG ZIVOG KRITIKUJU NEKA SE OTISNU U PRIVATNIKE ILI PREKO GRANICE A NE SE BORE ZA FOTELJE DRZAVNI POSAO I SVE STO UZ TO IDE A NE PRODAJU MAGLU OVOM NEPISMENOM NARODU KROZ PATRIOTIZAM RODOLJUBLJE I OSTALE LAZOTINE ALI ZA SVOJE

   2
   2

Ostavite komentar

*

code