INSPEKCIJA UKLONILA MOBILIJAR SA PLAŽE „DELFINA“ NA ZAPREPAŠĆENJE GOSTIJU I VLASNIKA

INSPEKCIJA UKLONILA MOBILIJAR SA PLAŽE „DELFINA“ NA ZAPREPAŠĆENJE GOSTIJU I VLASNIKA

179
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Kompanija Carine, koja u bijeloj ima hotel „Delfin” sa 4 zvjezdice već deset godina je zakupac kupališta i ima ugovor sa Morskim dobrom.

Međutim, ugovor je istekao u aprilu ove godine i turistička inspekcija jutros je uklonila sav mobilijar sa hotelske plaže na ogromno zaprepašćenje stranih gostiju hotela i mještana, pogotovo vlasnika Carina, Čedomira Popovića
– Kako je ugovor sa morskim dobrom istekao 25. aprila ove godine, obratio sam se 10. februara Morskom dobru za produženje, s obzirom da sam napravio velika ulaganja i htio sam da to bude dugoročni zakup kupališta. Do danas iz Morskog dobra nisam dobio odgovor, očekujući da je onda sve u redu. Inspekcija je došla prije par dana i donijela rješenje, juče mi je uručeno da uklonim mobilijar i da imam osam dana pravo žalbe. Naravno da smo se žalili, ali jutros je došla inspektorka sa policijom, kamionima „Čistoće” i sve su sklonili. Bez naloga, bez ičega. Čak sam zamolio najljubaznije da to ne čine, da prepuste nama, da se ne bi pravio incident, jer imamo goste u hotelu, 350 Francuza koji to slikavaju i čudom se čude. Mi smo krenuli da uklanjamo mobilijar, ali policija nije dozvolila, nego su to tovarili u kamione u kojiam se odvozi smeće – priča za Radio Jadran ogorčeni Popović.
U četvrtak je trebalo da se potpiše ugovor sa Morskim dobrom o dugoročnom zakupu kupališta. Ovako je bez potrebe pričinjena ogromna šteta hotelu, Bijeloj, Novom i Crnoj Gori, koji su dobili lošu reklamu, smatra Popović. On kaže i da je inspektorka postupila vrlo arogantno i neprofesionalno.
– Nije imala razloga da dovodi policiju da snimaju gosti policajce. Ako ovako razvijamo turizam, to nije dobro. Delfin je hotel sa 4 zvjezdice, svojim kupalištem, izvanrednom ponudom i posjetom u dugoročnom zakupu Francuza. Država ima svake godine od milion i po do 2 miliona eura od PDV-a i raznih doprinosa – kaže Popović.
Po njemu su zatajili u svom poslu iz „Morskog dobra” kao i u Upravi za inspekcijske poslove. Jer, to su državni organi koji moraju da imaju koordinaciju.
– Ponavljam zahtjev sam proslijedio 10. februara, a juče dobio rješenje inspkecije da imam pravo žalbe deset dana a oni danas, bez naloga, kao da smo u Zimbabveu sa policijom izvršavaju rješenje. Pretrpjeli smo štetu koju nam niko ne može nadoknaditi. Naš tur opetaror je već zabrinut i ugovor nam je doveden u pitanje – kaže Čedo Popović.

Picerija i restoran

MORSKO DOBRO: PROCEDURA POTRAJALA, U VAKUUMU REGOVALA INSPEKCIJA

Do objavljivanja ovog teksta nijesmo dobili odgovor na postavljena pitanja pr službi Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, ali jesmo iz „Morskog dobra”. Zbog čega kompaniji “Carine”, odnosno hotelu “Delfin” nije produžen ugovor o zakupu kupališta uprkos zahtjevu poslatom u februaru ove godine?
– Preduzeće “Carine” je imalo dugoročni ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom na pet godina, koji je istekao 25.04.2015. Kako se kompanija “Carine”, koja u zaleđu posjeduje hotel Delfin u Bijeloj, obratila Javnom preduzeću za produženje dugoročnog ugovora, započet je postupak u skladu sa važećim planskim dokumentima i izdatim urbanističko-tehničkim uslovima br. 04-1123/1 od 14.04.2010. koji je podrazumijevao drugu fazu izgradnje i uređenja hotelskog i javnog kupališta ispred hotela Delfin u Bijeloj.
Kako je taj postupak trajao duže od planiranog, Odluku o objavljivanju Javnog poziva za zakup i izgradnju tog kupališta, UO Javnog preduzeća je donio 15.08.2015, pod brojem 0203-2372/6, koja obuhvata izgradnju tog i još nekoliko kupališta. Ta odluka je upućena na saglasnost Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Vladi Crne Gore, nakon čega će se sprovesti tenderski postupak, a radi se o investiciji od oko 500.000 eura.
Kako nije bilo svrsishodno raspisivati dva tendera za kratkoročni i dugoročni zakup iste lokacije, došlo je do “vakuma” između ta dva postupka, zbog čega preduzeće nije moglo aneksirati ugovor sa Javnim preduzećem.
Javno preduzeće će uputiti zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Ministarstvu finansija, za saglasnost za sezonsko produženje ugovora do raspisivanja tendera za izgradnju – odgovaraju iz Morskog dobra.
Spekulacije da Popović nije uredno do sada izmirivao obaveze prema JP Morsko dobro, iz budvanskog preduzeća dematuju :
– Gospodin Popović je izmirivao svoje obaveze redovno u periodu trajanja ugovora. Ukoliko je preduzeće u čijem je vlasništvu hotel Delfin koristilo dio obale za koji se interesujete nekomercijalno, ne bi trebalo da predstavlja problem to što su njegovi gosti koristili pomenuti prostor do sprovođenja procedure i tendera – zaključuju iz „Morskog dobra”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code