Inspekcija zatvara plaže, terase i uzgajališta školjki

Inspekcija zatvara plaže, terase i uzgajališta školjki

6451
24
Podijeli

marko salatic ancoraU pojačanom inspekcijskom nadzoru posljednjih dana je i priobalni pojas od Sutorine do Kamenara. Na udaru inspekcije su se našli i dugogodišnji zakupci plaže u Igalu, Salatić i Lučić, vlansici uzgostiteljskih objekata Ancora i Twins, ali i školjkar Boško Šupica iz Bijele.

– Inspekcija radi svoj posao, nisam imao ugvor iz Morskog dobra, jer mi ga nijesu dostavili. Blokirali su mi plažu, koju sam otvorio prije par dana i terasu. Trpio sam skoro sedam mjescei zbog radova na Šetalištu, a sada i zbog neažurnosti administarcije. Očekivao sam da će u Morskom dobru, jer sam zakupac već 15 godina, ponuditi neko kompromisno rješenje. Do sada sam u saniranje stare betonske  plaže, koja strada od juga, uložio 5.000 eura. Obrušio se drugi dio i nisam htio da zakupim takvu plažu, ako u saniranju ne učestvuje Morsko dobro. Čekao sam mjesec da se nešto riješi. Kako nije,  otvorio sam plažu i terasu iznad nje. Turistička i inspekcija uređenja prostora, kada su vidjeli da nemam ugovor sa Morskim dobrom, zapečatila je jedno i drugo – priča nam ogorčeni Salatić.

Picerija i restoran

On se, ipak, nada da će iz Morskog dobra stići neko rješenje, iako nije učestvovao na tri objavljena tendera. Jer, najgore je za sve da plaža  i terasa lokala budu pod katancem.

plantaza skoljki rjNa administartivne, skupe i neočekivane barijere, ove sezone u svom poslu uzgajanja školjki u Bijeloj naišla je i podrodica Šupica. Inspekcija za zaštitu i uređenje prostora zatražila im je ugovor o korišćenju morskog dobra na obali gdje selektiraju i čiste školjke. Nijesu ga imali, pa im je zapečatila uzgajalište. Kako kažu, JP Morsko dobro još nije raspisalo tender za zakup za školjkare, pa nijesu ni mogli imati odobrenje. Uzgajalište ima dozvolu resornog Ministasrtva od prvog dana, od 2007. godine kada je prije osam godina otvoreno. Ukoliko državne isntitucije brzo ne reaguju isti problem imaće i još destak školjkara iz Boke.

24 Komentari

 1. ako ocete pravnu drzavu tako i treba da bude samo kod nas se zakon sprovodi ne selektivno ta ista inspekcija ne smije ni privirit 200 metara dalje u rafaelo koji je 90 posto pod lezaljkama i bez ugovora a ovamo salatic nece 3 puta da se javi na tender za izdavanje plaze i oce da nelegalno radi samo treba kontrolisat selektivno




  0



  0
 2. Sanja,u prau ste ,ali najviše đžabolebaroša , neradnika i bezveznjaka upravo u opštini i javnim preduzećima.Ovdje, jednostavno ti ne daju da radiš ako nisi s njima blizak.to znam iz ličnog iskustva




  0



  0
 3. Ma zar da zatvorite plažu Salatica koja je ponos grada.Koliko je taj covjek uložio rada i para da bi napravio…………….ne mogu se nacudit cudu!




  0



  0
 4. Mi smo Monte Karlo. Sta se stalno nesto zalite? Vidite kako nam je sve uredjeno??? Hoteli, plaze, rasvjeta, setaliste, zivoti,ma sve su nam uredili kako su oni zeljeli. I neka ih vala svaka im cast. Niko nije kriv, nego MI!!!




  0



  0
 5. Samo na ovom portalu se moze procitati toliko negativnih i zlonamjernih komentara. Zamislite, kakav si covjek, kad se radujes tudjoj nevolji. Ako ima lijepe terase u ovom gradu, a i sire, to je terasa i restoran Marka Salatica. Zasto da se zatvori uzgajaliste skoljki, ljudi od toga zive, vjerovatno je bolje ici po gradu i kukati kako nam drzava ne daje nista. Stisnite petlju i vi, podignite kredit, ulozite novac, pocnite neki samostalni posao, pa cete vidjeti kako je sve “lagano”. Krenuti u neki privatni biznis mogu samo hrabri i odlucni, a takvih je malo u ovom gradu, gradu dzabalebarosa i neradnika




  0



  0
 6. …ali i inspektori bi morali na dopunu obrazovanja,jer oni su na svojim radnim mjestima,a ono što oni često rade ne liči na posao,previše sebi daju slobode u tumačenju zakonu i propisa,previše komocije u radnome vremenu,svom položaju,…nijesu baš kako mislim da treba,morali bi više znati za tako veliku odgovornost.Oni rade sa građanima,a ne iznad njih,ne bi smjeli praviti štetu državi sa velikom konfuzijom kad je narod najosjetljiviji,niđe nije preša.




  0



  0
 7. Zar svi ne želite pravnu državu u kojoj će biti reda,propisa,zakona i neselektivnosti? Mislim da bi svi zakupci morali imati odgovarajuću školu za rad u turizmu sa dodatnim poznavanjem zaštite životne sredine,istorije Boke,kulture i vaspitanja,domaćinstva i još….




  0



  0
 8. DUSAN RADOVIC TREBA DA UCJENI DPS DA VRATE NASU OBALU ALI TU NASTAJE PROBLEM STO DRK NEMA …. ZA TO!!!VRATI OBRAZ DUSANE I RASKINI KOALICIJU SA DPS!!!




  0



  0
 9. Baš je dobro kad gosti szigni zapečaćene plaze, ove dve plaze su lepo uredjene i nema bahazosti zakupaca. Održavanje plaza je ozbiljna investicija i zakupci to u ovom slucaju odlicno rade. Ono sto radi morsko dobro i drzava je pravo uzimanje harača. Otimaju od privatnih ugostitelja i ono sto nisu zaradili a mozda i neće jer sezona u Igalu nikad gora nije bila. Sramota .




  0



  0
 10. Duz citave obale u Bijeloj nema nijednog kontejnera niti kante za smece, plaze su nasute vise po putu nego po plazi, i stoji danima, niko da to rasporedi lijepo, ali kad treba da se kaznjava onda se sjete dje je Bijela




  0



  0
 11. Treba cijeli sistem razmontirat. Inspekcije kupe harač za diktatora a zakupci se većinom ponašaju bahato .Sistem postavljen na krivim temeljima uruši se ko kula od karata




  0



  0
 12. Ajde bre dokle više! To je kriminal sta se radi sa plazama, koja bahatost i drskost zakupaca, koji nedozvoljeni broj plasticine po plažama, koliko nekulture i drskosti prema turistima. I treba sve da ih zatvore, a i ove skoljkare koji ne daju ni da se pliva na Josicama. Inspekcije godinama pored ociju ne vide! Sta to znaci??Nesposobnost ili korupcija-ni u kom slucaju nema srece za turizam!




  0



  0

Ostavite komentar

*

code