INSTITUT IGALO- DA LI JE TAJNA U “VIŠIJU”?

INSTITUT IGALO- DA LI JE TAJNA U “VIŠIJU”?

334
0
Podijeli

Institut_dr._SImo_MilosevicNakon što je ministar finansija Milorad Katnić razgovarao sa predstavnicima francuske kompanije “Viši”, koja je zainteresovana za ulaganja u Institut dr. Simo Milošević u Igalu u menadžmentu Instituta su rezervisani u izjavama. Jer, za njima su dva propala tendera, a u javnosti je mnogo nagađanja.

Predsjednik Odbora direktora Instituta dr.Simo Milošević u Igalu Dragan Janković za Radio Jadran kaže da je najbitnije da Institut u privatizaciji zadrži svoj proizvod i unaprijedi ga.
“Opredjeljenje svih zaposlenih jeste da, zbog renomea i iskustva koje ima ovaj zdravstveni centar, zadžimo svoj proizvod i unaprjedimo ga’’- kaže Janković.
– To će, naravno, zavisiti i od potencijajalno zainteresovanih partnera, koji bi to trebalo i da ostvare. Uslovi koje je ponudio Savjet za privatizaciju i Vlada potpuno su u tom pravu i očekujem da se to I ostvari – zaključio je Janković.

Picerija i restoran

Inače, baza svih “Viši” proizvoda je termalna voda iz francuskog grada Višija, koja se upotrebljavala za liječenje mnogobrojnih bolesti još u 17 vijeku. Danas je Viši dermokozmetička marka, koja je nastala 1930.godine i predstavlja broj 1 u evropskim apotekama.
No, malo poznat podatak jeste i da je u laboratorijama poznatog francuskog liječilišta “Višija” još 1930. obavljeno ispitivanje igalskog blata, koje je definitivno potvrdio njegovu izuzetnu ljekovitost.

Da li će tajna neuspjelih tendera za Instutut,biti otkrivena u motu francuske kompanije – “Tajna je u Višiju’’- znaće se nakon trećeg tendera, koji bi trebalo uskoro da bude objavljen.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code