Institut Igalo ispraća posljednje goste sa ostvarenih 218 hiljada noćenja

Institut Igalo ispraća posljednje goste sa ostvarenih 218 hiljada noćenja

3
Podijeli

Prvu fazu Instituta Igalo sjutra, nakon rehabilitacije, napuštaju posljednji posjetioci. Ovdje su medicinske usluge koristili pacijenti iz Crne Gore, korisnici Fonda zdravstva, Saveza udruženja penzionera, brojne sindikalne organizacije, kao i gosti iz Albanije. Prva faze Instituta biće opet otvorena sredinom narednog aprila.

U Drugoj fazi, čiji su posljednji gosti nedavno bili karatisti, kao i prethodnih godina, najbrojniji su bili Norvežani, Šveđani, Danci, Rusi, Ukrajinci, Holanđani, kao i korisnici usluga sa EX YU prostora, kaže direktor marketinga i prodaje, Nikola Mračević:

Picerija i restoran

-Takođe treba naglasiti veliki broj sportista koji su boravili na sportskim pripremama ( PVS CG, PVK Jadran…), kao i veliki broj gostiju koji su prelko agencija boravili nekoliko dana u Institutu u sklopu kružnih putovanja po Balkanu i Evropi. Ove godine smo u oba objekta imali 218.000 noćenja. Cijene se nisu mijenjale – podsjeća Mračević.

Uoči Praznika mimoze, nakon zimske pauze, Institut će 29. januara otvoriti objekat Druge faze, uz očekivano rekordnu posjetu, jer će  biti diomaćin najmasovnijih događaja cvjetne fešte.

– Prema najavama, očekujemo da će prvog vikenda februara, kada se tradicionalno održavaju Fešta od mimoze, ribe i vina i prvi maskenbal za odrasle, posjeta biti bolja nego prethodnih godina. Vlada veliko interesovanje agencija iz okruženja, posebno iz Srbije i Republike Srpske, kojima smo i ove godine ponudili smještaj u našem objektu po povoljnim cijenama. Pored dva maskenbala i riblje večere, u sklopu Praznika Mimoze, u periodu od 16. do 18. februara, Institut će biti domaćin XXIII Plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“, gdje se ponovo očekuje rekordna popunjenost kapaciteta – ističe Mračević.

Ova zimska pauza uveliko se koristi za veliko spremanje, pa je  u Drugoj  fazi, pored redovnog održavanja, kako dodaje Mračević, u toku kompletno renoviranje 15 kupatila, uređenje enterijela u dijelu smještajnog prostora, kao i u više sala:

– To su sala za sastanke, seminare i kongrese gdje mijenjamo podne obloge – itisone, zavjese, obavljamo stolarske, molersko-farbarske radove, sa namjerom da kongresni, odnosno MICE  turizam ponovo zauzme značajnije mjesto u ponudi Instituta Igalo, kao što je to bila praksa do prije 10-15 godina. Tada smo bili česti domaćini naučnih skupova, edukativnih sesija i kongresa – napominje Mračević.

U završnoj fazi je sanacija cjevovoda na terapijskom bloku, obnova dijela klimatizacionog sistema u jednom dijelu smještajnih jedinica i ugradnja nove kuhinjske opreme. Takođe, biće renoviran i osvježen enterijer u jednom dijelu smještajnih jedinica i društvenih prostora, a sve sa ciljem da se zadovolje potrebe pacijenata, koji pored kvalitetnih mediciniskih usluga zahtijevaju i komforniji smještaj.

Mračević ističe i da Institut, nakon više od tri decenije  obnovlja medicinsku opremu i imaće najsavremenije uređaje za dijagnostiku i rehabilitaciju kardioloških pacijenata: ultrazvučni aparat najnovije generacije, EKG aparata, holter EKG, holter TA, ergobicikla TREADMIL, trenažne trake i dr. U upotrebi će biti savremeni aparat za elektromiografiju (EMNG), kao i novi aparat za biohemijske analize krvi u laboratoriji.

Novu poslovnu godinu u Institutu obilježiće opet dugogodišnje strateško partnerstvo sa Norvešanima i Holanđanima, ali i dolazak gostiju sa nekih novih tržišta. Obnovljen je godišnji ugovor za sedam grupa (jedna više), odnosno za 980 norveških pacijenata, od aprila do kraja oktobra. Prvi pacijenti se očekuju početkom aprila, a do tada iz marketinga ove kompanije nastaviće sa promocijom ponude na sajmovima turizma u Oslu, Beogradu i Moskvi.

3 Komentari

  1. ako je najjeftiniji boravak u Banji samo 40 eura (44 prema booking.com) x 218.000 noćenja, samo od toga banja ima prihod od 8.720.000 eura

    Mislite o tome kada bude prodata za 10.000.000

Ostavite komentar

*

code