INSTITUT IGALO OSTAVARIO 15% VIŠE NOĆENJA, RUSI DOMINIRALI

INSTITUT IGALO OSTAVARIO 15% VIŠE NOĆENJA, RUSI DOMINIRALI

178
0
Podijeli

institut rj1Proteklog vikenda Mediteranski zdravstveni centar Igalo napustili su posljednji ovogodišnji gosti. Bila je ovo uspješna godina za to zdanje u kome je ostvareno 15,30% više noćenja. U cijelom Institutu Igalo je od 1. januara do kraja oktobra ostvareno 183.336 noćenja.
U objektu I Faze posjeta je bila kao lani u tom periodu. – Uprkos činjenici da su, dolaskom dodatne grupe, norveški pacijenti koji dolaze preko državnog programa ostvarili 3780 noćenja više u odnosu na prethodnu godinu, procentualno na listi učešća gostiju po tržištima, primat su preuzeli Rusi, 25%, a po 24% su Norvežani i pacijenti koji su na liječenju u objektu II Faze boravili preko Fonda zdravstva CG – kaže za Radio Jadran izvršni direktor Instituta Igalo, Zoran Bišnjak.
Među njima najveći je broj pojedinačnih gostiju koji dolaze preko velikih tur operatora. Na veći broj korisnika i noćenja uticao je i značajan broj sportskih ekipa, pretežno iz Rusije, koje su veoma pozitivno ocijenile uslove za sportske pripreme.
– Značajan je povratak na švedsko tržište, gdje smo otpočeli saradnju s novim partnerom i zahvaljujući kojoj smo ove godine imali dva puta više gostiju u odnosu na ranije godine – ističe Bošnjak.
Objekat II Faze Instituta Igalo je zatvoren u subotu i planira se njegovo otvaranje krajem januara 2014. godine.
– Za to vrijeme planirano je renoviranje i sanacija četrdesetak soba u skladu sa zahtijevima dugogodišnjih ino partnera koji dovode veliki broj pacijenata iz skandinavskih zemalja. Obaviće se takođe radovi na tekućem održavanju objekata radi da što bolje pripreme za iduću sezonu.
Staro zdanje, Prva faza Instituta Igalo će se, u skladu sa dosadašnjom praksom zatvoriti sredinom decembra, kada broj pacijenata naglo opada zbog novogodišnjih praznika, kao i lošijih vremenskih prilika.
– Pored renoviranja, sanacije i tekućeg održavanja objekata plan je da se u narednom periodu posveti pažnja i sportskoj ponudi naše kuće, te stoga planiramo da obezbijedimo popuste za naše građane, pogotovo za zaposlene, djecu zaposlenih i studente. Biće ponuđeni kombinovani paketi sportske ponude sa određenim popustima kako bi i naši građani mogli da koriste ove usluge prilagođene njihovim finansijskim mogućnostima – najavio je Zoran Bošnjak.
Takođe, građani će i dalje moći da koriste i usluge Institutove laboratorije u terminu od 07-14h. Detaljne informacije se mogu dobiti na telefon 031 659 408 u dežurnoj ambulanti I Faze Instituta Igalo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code