Institut Igalo ostvario dobit od 614 hiljada eura

Institut Igalo ostvario dobit od 614 hiljada eura

1585
2
Podijeli

institut igalo 22Institut dr Simo Milošević završio je treći kvartal sa neto dobiti od 614,42 hiljade eura, 1,6 odsto većom u odnosu na isti period prošle godine. Poslovni prihodi kompanije, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, su na kraju septembra bili neznatno veći i iznosili su 8,28 miliona eura, objavila je Mina business.

Poslovni rashodi Instituta povećani su 0,7 odsto na 7,44 miliona eura, od čega se najviše odnosilo na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode, 4,06 miliona eura.

Picerija i restoran

Ukupna aktiva kompanije na kraju septembra je iznosila 67,23 miliona eura, 1,4 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem period.

Neraspoređena dobit kompanije iznosi 1,02 miliona eura.

Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije iznosile su 1,48 miliona eura, a kratkoročna 4,45 miliona. Odložene poreske obaveze iznose 233,66 hiljada eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije crnogorska Vlada posjeduje 19,19 odsto dionica Instituta, Fond zdravstva 10,23 odsto, Zavod za zapošljavanje 3,41 odsto, a crnogorski Investiciono-razvojni fond 23,65 odsto. Vlada Srbije posjeduje 25,94 odsto akcija Instituta. Iza CK Zbirnog kastodi računa 1 skriveno je 1,55 odsto akcija, dok Valeant Pharmaceuticals International California posjeduje 1,29 odsto.

Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto vlasništva.

Institut  je do sada četiri puta bezuspješno nuđen na prodaju. Britansko-američki konzorcijum International Wellness Group (IWG) jedini je dostavio ponudu na posljednji tender, nakon čega je u novembru prošle godine potpisan kupoprodajni ugovor sa predstavnicima Vlade. Potom je ugovor raskinut u maju, jer IWG nije realizovao obaveze koje je trebalo da ispuni u roku od šest mjeseci od potpisivanja ugovora, što je bio uslov za zatvaranje transakcije.

IWG je na četvrti tender za prodaju 56,48 odsto državnih akcija Instituta ponudio nešto više od deset miliona eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code