Institut Igalo otvara vrata za crnogorske osiguranike i goste 49. Praznika mimoze

Institut Igalo otvara vrata za crnogorske osiguranike i goste 49. Praznika mimoze

11
Podijeli

Objekat II Faze Instituta Igalo, nakon zimske pauze, biće otvoren u ponedjeljak, 29. januara. Već u toku prve sedmice primiće oko 300 pacijenata, korisnika Fonda zdravstva Crne Gore.

Kratki predah iskorišćen je  za redovno održavanje objekta  Druge faze, kao i neophodna ulaganja. Završeno je kompletno renoviranje 15 kupatila u A bloku,  kao i sanacija cjevovoda na terapijskom bloku. Obnovljen je dio klimatizacionog sistema u jednom dijelu smještajnih jedinica, kao i dio kuhinjske opreme. U velikom broju smještajnih jedinica dotrajali itisoni su zamijenjeni laminatom, kaže  direktor Sektora marketinga i prodaje, Nikola Mračević:

Picerija i restoran

„Takođe, renoviran je i osvježen enterijer u jednom dijelu smještajnih jedinica i društvenih prostrorija. Nastojimo da zadovoljimo potrebe gostiju, koji pored kvalitetnih mediciniskih usluga zahtijevaju i komforniji smještaj. Značajna sredstva su uložena u obnovu opreme, kako za dijagnostiku tako i za rehabilitaciju, prije svega za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja. Obnovili smo kongresne sale radi što boljeg pozicioniranja na tržištu kada je riječ o kongresnom tj. MICE turizmu, koji ima dugu tradiciju u Institutu“- navodi Mračević.

Institut će za 49. Praznik mimoze, tokom februara, biti domaćin najvećih dešavanja: dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, Lovačke večere i  tradicionalne Riblje večere.

Prvi maskenbal za odrasle je 3. februara, kada se održava i Fešta od mimoze, ribe i vina. Na maskenbalu nastupa muzička zvijezda Tijana Dapčević. Interesovanje, kako stranaca, tako i domaćih, je jako veliko.  Kao i prethodnih godina, Institut Igalo je svojim gostima u sklopu boravka obezbijedio ulaznice za maskenbal.

„Prvog vikenda februara, po treći put bićemo domaćini Međunarodnog vaterpolo turnira veterana „Kup Mimoza 2018“. Tokom ovog turnira naši sugrađani i gosti će imati i jedinstvenu priliku da vide nastupe kluba za umjetničko plivanje „25. maj“ iz Beograda“- ističe Mračević.

Institut Igalo će 10. februara  biti organizator lovačke večere, koja će se održati u Nacionalnom restoranu. Ova manifestacija će biti obnovljena poslije više godina i zato menadžment očekuje dobar odziv sugrađana. Cijena karte je 17 €. Rezervacije karata su već počele, pa iz Instituta pozivaju zainteresovane da na vrijeme rezervišu mjesto. Goste će zabavljati Ancora bend.

U sklopu Praznika mimoze, u periodu od 16. do 18. februara, Institut će biti domaćin XXIII Plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“, gdje se ponovo očekuje rekordna popunjenost kapaciteta.

Osim toga, 18. februara će se održati dječiji maskenbal u velikom restoranu, a 24. februara Institut će biti  domaćin drugog maskenbala, kada će goste zabavljati ansambl Toć i grupa Exodus.

Tradicionalna Riblja večera zakazana je za 3. mart. Cijena karte je 20 €, a rezervacije su već počele. Za dobar provod zadužen je Castelnuovo bend.

Prema dosadašnjem interesovanju, upitima i ugovorenim aranžmanima u 2018. godini, u Institutu očekuju da broj noćenja bude na nivou prethodne godine, odnosno 218 hiljada noćenja. Moguće je da će doći i do  izvjesnog povećanja. Jer, obnovljen je godišnji ugovor za realizaciju norveškog programa, sa jednom dodatnom grupom pacijenata. Dolazak prvih Norvežana najavljen je za 17. april. Ugovorena je rehabilitacija za 980 norveških pacijenata. Dolazak prvih grupa iz Holandije se očekuje početkom aprila.

Posebno raduje činjenica da iz godine u godinu Institut Igalo ima sve veći broj povratnika koji su prepoznali kvalitet usluga, što je svakako najbolja reklama.

Radi što boljeg pozicioniranja na tržištu i ove godine Institut će predstavljati ponudu na više sajmova. Od 12-14. Januara tim Instituta učestvovao je na najvećem sajmu turizma u Norveškoj „Reiselivsmessen Oslo 2018“, gdje su ostvareni kontakti sa novim potencijalnim korisnicima  usluga. Već od 22-25. februara Institut će predstaviti ponudu na Sajmu turizma u Beogradu  i najvećem sajmu turizma u Rusiji ,u Moskvi „MITT 2018“ od 13-15. marta.

11 Komentari

 1. Institut je svakoga vazda oduševljavao,ljudi vole da se lijepo osjećaju,a tamo to može svako.Ima neke čari na toj tački,prosto opija pa se svi opušte kad nogom kroče u hol.Nevjerovatno,a istinito.Nadamo se da će nova direktorka
  znati da cijeni znanje i rad,da će smjeti da izvrši selekciju bez sugestija raznih namjera,da će moći ono što nijesu mogli mnogi drugi.Nadamo se da iskreno radi za državu Crnu Goru.

   • Mislim da se za veoma kratko vrjeme snasla u ulozi direktora,radi na renoviranju kapaciteta,nabavci opreme,radi na prosirenju trzista i tako treba da se ponasa jedan odgovoran direktor,iskreno ne znam kakva je trenutna situacija sa zaradama zaposlenih al uvjek treba raditi na povecanju istih i to je to,nadam se da u bliskoj buducnosti nece biti potrebe za zimskom pauzom ako se nastavi ovim tempom!

    10
    6

Ostavite komentar

*

code